Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta, DHMZ najavio nove velike probleme

Objavljeno: 10.12.2019. u 17:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Olujni vjetar radi ogromne probleme u prometu diljem zemlje.

Tako je zatvorena autocesta i to za sve skupine vozila.

“Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar)”, objavio je HAK.

Zbog olujnog nevremena u Istri i na Kvarneru upaljen je crveni meteoalarm. DHMZ je ranije danas izdao i priopćenje u kojem upozorava na loše vrijeme.

Sutra se, doduše, očekuje kratkotrajno smirivanje vremena.

Već s četvrtkom stiže novo naoblačenje s oborinama, na Jadranu s kišom, a u unutrašnjosti susnježicom i snijegom. Iako količina oborine neće biti velika, tanak snježni pokrivač osim u gorju može nastati i u nekim nizinama, a svakako će biti potreban oprez u prometu zbog poledice.

“Dašak zime koji će neke razveseliti u doba Adventa bit će ponovno prekinut izraženom južinom u petak koja nas je i potakla na pisanje ovog priopćenja. Prostrana i impresivna ciklona zahvaćat će područje cijele Europe donoseći mnogim zemljama značajnije probleme, od jakog i olujnog vjetra do obilne oborine, visokih valova i slično”, piše DHMZ.

S obzirom na očekivane vremenske prilike, prilagodite aktivnosti, budite oprezni u prometu te pozorno pratite nove prognoze i upozorenja, upozoravaju iz DHMZ-a.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program