Višeslav Dokoza kazneno prijavio Škoru zbog ratnog dezerterstva

Objavljeno: 07.12.2019. u 17:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Višeslav Dokoza, bivši dopredsjednik Mladeži HDZ-a, podigao je prije dva dana kaznenu prijavu u Državnom odvjetništvu protiv Miroslava Škore i to zbog kaznenog djela ratnog dezerterstva, javlja Zadarski list.

Dokoza tvrdi kako se Škoro nije odazvao pozivu za obranu Hrvatske. Škoro je uvidjevši da će Milošević pokrenuti sveopću agresiju na Hrvatsku netragom nestao iz njegovog rodnog Osijeka, tvrdi Dokoza, i iako je bio vojni obveznik i potpuno zdrav, pobjegao je u SAD. Time je, smatra Dokoza, odbio domoljubnu dužnost i zapovijed vrhovnog zapovjednika dr. Tuđmana da se stavi na raspolaganje u obranu domovine. A kako dodaje Dokoza, nije se odazvao ni na poziv za općom mobilizacijom, što mu je bila obveza.

Umjesto da je išao u vojsku, pjevao i u jugoslavenskim klubovima u SAD-u

Dokoza napominje da je umjesto odaziva u vojsku tada 28-godišnji Miroslav Škoro pjevao po SAD-u u raznim klubovima ne mareći za sudbinu svoje hrvatske domovine te da su ga viđali i po jugoslavenskim klubovima.

Deseci tisuća poginulih, sto tisuća ranjenih i invalida te milijun prognanika njega nisu nimalo zanimali jer je bio uvjeren da Hrvatska nema nikakve šanse da se obrani od daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora, tvrdi Dokoza dodajući da se u Hrvatsku vratio 1992. godine, nakon međunarodnog priznanja zemlje i kad je uvidio da Hrvatska nije izgubila rat.

Škoro nije sudjelovao ni u pjesmi Moja domovina

No umjesto da je Škoro makar bio i u umjetničkoj satniji ili da je makar sudjelovao u pjesmi Moja domovina, u kojoj su sudjelovali svi naši umjetnici kojima je Hrvatska u srcu, on je ratnim dezerterstvom direktno pomagao velikosrpskog agresora jer je time oslabio našu obrambenu moć, a svaki čovjek i svaki metak bili su od neprocjenjivog značaja za obranu, tvrdi Dokoza. Također smatra da je Škoro svoje poslovno carstvo izgradio na “leđima našeg napaćenog naroda”.

Nije bio ni na dočeku generala Ante Gotovine

Dokoza se pita i nije li čudno da na dan dočeka generala Ante Gotovine nije bio nazočan niti je otpjevao ijednu pjesmu te dodaje: “Sve je jasno.” Podmuklo je kovao plan kako da izmanipulira hrvatski narod i da ga na prevaru zavede slatkorječivošću i njegovim dječačkim osmjehom iza kojeg se kriju licemjerje, laž i obmana, tvrdi Dokoza.

Dokoza tvrdi da je osjećao domoljubnu obavezu da prijavi Škoru

“S obzirom na to da sam od ranog djetinjstva svoj život podario brizi za domovini i dao zavjet sveti mojim precima, obitelji, ocu hrvatske države dr. Tuđmanu i svima koji su dali živote za Hrvatsku, ali i svima koji su na bilo koji način doprinijeli stvaranju Hrvatske, osjećao sam domoljubnu obvezu da g. Škoru kazneno prijavim kako bi se do kraja raskrinkala njegova nečasna uloga u presudnim vremenima za opstojnost hrvatskog naroda i svete nam domovine Hrvatske”, objasnio je razloge podnošenja kaznene prijave Dokoza.

Osim što je bio predsjednik mladeži HDZ-a, Dokoza se na Facebooku predstavlja kao Višeslav Jure Dokoza – Tuđmanist, a na naslovnoj stranici mu je plakat Kolinde Grabar-Kitarović. Njegove fotografije obiluju hrvatskim kockicama, ali i fotografijama ljudi poput Ljube Ćesića Rojsa i Alojzija Stepinca. A osim Škore kritizira i Mislava Kolakušića i Daliju Orešković. Kako se čini, cijeni predsjednika Donalda Trumpa.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Višeslav Dokoza kazneno prijavio Škoru zbog ratnog dezerterstva, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

6 komentara za “Višeslav Dokoza kazneno prijavio Škoru zbog ratnog dezerterstva”

 1. Puka si ki četrun Višeslave pa koliko ima oko tebe u stranci dezertera ??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 2. A Plenković, Kalmeta…..?
  Znam ti ćaću pa me i ne čudi. HDZ= OPG.
  Mladi SKOJEVAC dobio zadatak i odrađuje. Role pokri se do ušiju. Da imam takvog sina ne bi godinu dana izlazio iz kuće, za pokoru.
  Role je očito ponosan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 3. Koje budaletine mi hranimo! Nemam izbora, sve mi plaćaju preko papira, zato mi i jest muka!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 4. Kazneno ga prijavio????
  To ono po ključu kao partija Jugoslavije
  A što si ti dobio otkaz u državnoj službi
  Zbog čega
  Tko te zaposlio u državnu službu
  Na čiju štetu, na štetu Hrvata
  Tko vas je sve u obitelji zaposlio u državnim službama
  Što ste vi Bogom dani
  Slušaj dobro balavče
  Takvih sto pedeset tisuća tzv Rvata je uništilo Nezavisnu Hrvatsku zadnjih dvadesetak godina
  Tko u Starigradu tvom je raselio Hrvate jer nemogu se zaposliti naći posao u državnoj službi jer nisu Dokoze

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 5. Radije mi vrni sve penezi kaj si mi pokral za prvi maj prošle godine nego da mi prek interneta glumiš takozvanog ustašu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Pjenimo se mi, pjenimo! Al “janjičari” se zapošljavaju i ubiru vrhnje. Mališa odradio nalog, nema on mozga da to sam smisli! (Iako je prijava besmislena! Zaboravio da je iz “bežigrada”!)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program