SLUŽBENI POSJET Izaslanstvo kineske provincije Hainan danas sa zadarskim gospodarstvenicima

Objavljeno: 13.12.2019. u 08:27
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U službeni posjet Zadarskoj županiji stiglo je šesteročlano izaslanstvo kineske provincije Hainan predvođeno gđom. Ma Yongxia, potpredsjednicom Odbora provincije Hainan u Savjetodavnom političkom vijeću NR Kine.

Prvog dana boravka u Hrvatskoj, u četvrtak 12. prosinca 2019. godine, u suradnji sa Zadarskom županijom, održan je radni sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u Vukovarskoj ulici 78, Zagreb.

Pomoćnice ministra gđa. Marija Knežević Kajari i gđa. Melita Čičak, načelnica Sektora za radne odnose gđa. Josipa Klišanin, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije g. Bernard Maruna te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tijekom sastanka upoznali su kinesko izaslanstvo sa mjerama politike aktivnog zapošljavanja Vlade RH, zakonskim odredbama i karakteristikama hrvatskog mirovinskog sustava, stopi nezaposlenosti, postojećim izazovima i nedostatku kvalificirane radne snage i mjerama za poticanje zapošljavanja u sektorima sa trenutno najvećim zahtjevima na hrvatskom tržištu rada.

Kineska delegacija je iskazala interes za teme koje se odnose na zapošljavanje stranaca i mogućnosti daljnje suradnje na specijaliziranim stručnim programima obuke i usavršavanja zaposlenika koji moraju pratiti tehnološki napredak gospodarstva i inovacije te državnim subvencijama i ulaganjima u ljudske resurse.

Suradnja sa provincijom Hainan se može ostvariti u sektoru kongresnog turizma budući da ugodna tropska klima omogućuje cjelogodišnju turističku sezonu te razmjenu znanja i iskustava, na tom za ovu kinesku provinciju, najunosnijem gospodarskom sektoru.

Svoj boravak kinesko izaslanstvo nastavlja danas u Zadru gdje će se potpisati Sporazum o uspostavi prijateljskih odnosa i suradnje između Zadarske županije i provincije Hainan te će se održati niz sastanaka sa predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Zadar i lokanim gospodarstvenicima u sektorima turizma i poljoprivrede.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program