NA NJIHOV BLAGDAN Pomorska škola Općoj bolnici Zadar uručila vrijednu donaciju

Objavljeno: 06.12.2019. u 17:28
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pomorska škola Zadar donirala je u petak, 6. prosinca 2019. godine na blagdan sv. Nikole – Mornarski dan,iznos od 81.116,25 kn Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinskog uređaja, defliratora Zool ALS, 3-K, EKG, pacing LE. Iznos donacije je iz vlastitih prihoda Pomorske škole Zadar u 2019. Godini, a riječ je o uređaju za oživljavanje pacijenata.

„Vjera, nada, milost, ljubav i radost, imenice su koje determiniraju svaki adventski tjedan. Mi smo sad u tjednu vjere i nade, kada slavimo i blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Pokušali smo nekim prilozima pomoći zajednici te smo se zato odlučili na ovu donaciju zadarskoj bolnici. Nadam se da će po ovom uređaju, bez obzira koliko koristan bio, padati prašina i da ga neće morati koristiti“, rekao je Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar.

Na donaciji je bio i zamjenik ravnatelja OB Zadar Edi Karuc koji je zahvalio u ime svih djelatnika bolnice na vrlo vrijednoj donaciji.

„ Ovo je vrlo važna donacija jer je riječ o uređaju kojega koristimo za oživljavanje bolesnika. Nažalost, taj uređaj češće koristimo i po njemu neće padati prašina. Ipak, riječ je o vrlo modernom uređaju koji će nam znatno olakšati i poboljšati zdravstvenu zaštitu naših sugrađana“, rekao je Karuc.

Na uručenju donacije nazočan je bio i župan Božidar Longin koji je izrazio veliko zadovoljstvo što svjedočimo situaciji kada je jedna županijska ustanova odlučila pružiti pomoć drugoj županijskoj ustanovi te je naglasio kako su ovo dvije ustanove na koje je Županija jako ponosna i da su one primjer mnogima.

„Pomorska je škola škola koja ima ne samo puno uspjeha u svojoj temeljnoj odgojno-obrazovnoj djelatnosti, već i vrlo pristojne vlastite prihode zahvaljujući svom dodatnom angažmanu koji uključuje obrazovanje odraslih te agenciju za posredovanje pri zapošljavanju učenika.

Stoga je izuzetno pohvalno da su ravnatelj i njegovi suradnici odlučili pomoći Općoj bolnici Zadar, našoj kvalitetnoj i vrijednoj ustanovi“, rekao je župan Longin dodajući kako ga osobito veseli što se ova primopredaja događa baš na blagdan sv. Nikole koji je zaštitnik pomoraca, pa i onih budućih, koji će izaći iz Pomorske škole, ali i zaštitnika djece.

„Ovaj čin dobrote u duhu je vremena došašća u koje smo ušli te ću iskoristiti prigodu da svima poželim sretan i blagoslovljen Božić te pregršt zdravlja, uspjeha i zadovoljstva u novoj godini.“, rekao je Longin.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program