KIŠA JOŠ DANAS Pred nama lijep vikend – u novom tjednu jugo i visoke temperature

Objavljeno: 13.12.2019. u 08:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Danas pretežno oblačno, na Jadranu i uz sunčana razdoblja, mjestimice s oborinom te razmjerno vjetrovito. Kiša će biti češća i vjerojatnija u drugom dijelu dana kad može biti i obilna, osobito na Jadranu i uz njega. Na Jadranu će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, a u gorju će oborina najčešće biti snijeg uz nastajanje snježnog pokrivača. Krajem dana će kiša u nizinama unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg no i postupno prestajati. Na kopnu će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju s jakim udarima, a navečer i unoći okrenut će na sjeveroistočni. Na Jadranu će umjeren jugozapadnjak okrenuti na jako i olujno jugo i južni vjetar, a prema kraju dana će okretati na sjeverozapadnjak, uz obalu sjevernog dijela na buru. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti većinom između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C.

U subotu prijepodne sa zapada postupno razvedravanje, još ujutro na jugu može pasti malo kiše, a na istoku te u Lici snijeg. Popodne sunčano. Ujutro na kopnu umjeren prolazno i jak sjeverac, popodne slab do umjeren jugozapadnjak, na istoku zapadnjak. Na Jadranu sjeverozapadnjak i bura u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 8. Najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U subotu ujutro prestanak oborine i razvedravanje sa zapada, a još na krajnjem istoku i jugu može pasti malo kiše. U nastavku dana pretežno sunčano. Zatim u unutrašnjosti stabilnije u nizinama uz jutarnju maglu i niske oblake koji se ponajprije u nedjelju mogu ponegdje duže zadržati. Na Jadranu i uz njega od nedjelje slaba oborina, najprije na sjevernom dijelu i u gorju, u ponedjeljak i u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, u ponedjeljak mjestimice umjeren u gorju i jak jugozapadnjak. U subotu na Jadranu će sjeverozapadnjak i bura slabjeti, a zatim će zapuhati umjereno do jako jugo. Temperatura u porastu, a uz mogućnost dugotrajnije magle na kopnu mjestimice i niža.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program