Josipović: “Škoro je za Kolindu televizor u boji”

Objavljeno: 13.12.2019. u 09:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

IVO JOSIPOVIĆ je prije pet godina izgubio predsjedničke izbore za samo 32.000 glasova i tako ostao bez svog drugog mandata. U njegovu fotelju na Pantovčaku sjela je Kolinda Grabar-Kitarović.

“Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala”, rekao je Josipović u razgovoru za RTL Direkt.

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josipović kaže da se pogubila.

“Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine… Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu”, smatra bivši hrvatski predsjednik.

Slaže se da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

“Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro”, rekao je.

Jedan od onih koji napadaju predsjednicu je i Mislav Kolakušić, još jedan predsjednički kandidat. Josipović za njega kaže da je zaigrao na kartu populizma.

“On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govori niti je izvedivo niti moguće, no često neukim ljudima dobro zvuči”, misli Josipović o Kolakušiću.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković rekao je da Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Josipović i Mesić te da postoji “koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika”.

“Mislim da gospodin predsjednik sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Jandrokovićev trik je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji”, rekao je Josipović u RTL Direktu.

Za svog kandidata Zorana Milanovića smatra da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Josipović: "Škoro je za Kolindu televizor u boji", 1.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “Josipović: “Škoro je za Kolindu televizor u boji””

 1. Ha ha a sto si ti bija jadna ti majka a i nama s takvim presjednocima , bolje ga ne imati nego ga imati da je takav kao sto si bija ti . A nekuzm i nas da smo tako glup narod pa toliko njih za tog milanovica kao da on nije bio na vlasti pa neznamo sto je i tko je , stvarno smo nula od naroda toliko ljubomore i jos toliko jugoslavena ili partizancina sramota . Place mi se kad vidim koliko momaka nije ni pocelo ziviti a poginuli od one bande 91 godine pitam se za koga su zovote dali jadne im majke , za ove licemjere nase politicare koji nam se i dan danas rugaju pa i na taj nacin da nam se kandidiraju za presjednika Drzave pa ako milance pobjeti boga selim u Irsku i ja !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Kakvi birači, takva i država.
  Što je tu čudno?

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program