FOTOGALERIJA U Županiji prisegnuli novi suci porotnici – evo koji su…

Objavljeno: 09.12.2019. u 15:58
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine, u Velikoj vijećnici Doma županije održano je svečano polaganje prisege imenovanih sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru te potom i svečano polaganje prisege sudaca porotnika Općinskog suda u Zadru te sudaca porotnika za mladež istoga suda.

Rješenja o imenovanju sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru na vrijeme od 4 godine donijela je Županijska skupština Zadarske županije, a samom činu imenovanja prethodio je postupak koji je Zadarska županija provela sukladno Zakonu o sudovima i Zakonu o sudovima za mladež. Suci porotnici imenovani su na prijedlog ovlaštenih predlagatelja i uz pozitivno mišljenje predsjednika Županijskog suda.

Imenovani suci porotnici za mladež Županijskog suda su: Josip Bajlo, Marijan Matek, Nebojša Fiala, Ulješka Belamarić Debeljak, Bore Gambiraža, Radojka Antić, Marijana Bodulić i Esma Brzić.

Imenovani suci porotnici, svečano su položili prisegu, a u ime domaćina nazočne su pozdravili predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar i zamjenik župana Šime Mršić.

Sucima porotnicima obratio se i predsjednik Županijskog suda u Zadru Boris Babić čestitajući im i ukazujući na važnost i časnost dužnosti koje su se prihvatili. Naglasio je kako je upravo njihovo sudjelovanje u donošenju oduka važno da bi se istaknula transparentnost u radu suda.

Nakon toga, u Velikoj vijećnici Doma županije održano je i svečano polaganje prisege sudaca porotnika Općinskog suda u Zadru te sudaca porotnika za mladež istoga suda.

I ovo je Rješenje o imenovanju sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Zadru na vrijeme od 4 godine donijela Županijska skupština Zadarske županije uz prethodno proveden postupak propisan odredbama Zakona o sudovima i Zakona o sudovima za mladež.

Imenovani suci porotnici Općinskog suda su: Martina Petrić, Boris Ćustić, Arijana Miljković, Lena Dražević, Dragomir Taraš, Martina Vlahov, Novela Vidov, Ivanka Utrobičić, Varija Šunde Nikolić, Branko Dupor

Imenovani suci porotnici za mladež Općinskog suda su: Marcela Marguč, Mišo Šubašić, Ante Ražnjević, Dragan Bubalo, Vedranka Galac, Bosiljka Lončar, Marija Pia Valentin Petani, Dinko Stojčević, Mladen Čatlak, Miroslav Cindori i Petra Dominis Žura.

Imenovani suci porotnici, svečano su položili prisegu, a u ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar u nazočnosti predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov koja se nazočnima obratila prigodno ih uvodeći u značaj i obveze suca porotnika te im čestitajući na imenovanju. Napomenula je kako će svi zajedno sudjelovati u kaznenim postupcima ravnopravno sa sucem profesionalcem, te da vjeruje kako će sa svojim znanjem, ali i životnim iskustvom doprinijeti tome da te odluke budu i pravične i nepristrane te uvijek u skladu sa zakonom.

Foto: Zadarska županija

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program