ZADRANI POBJEDILI SINJSKI ALKAR Jusup: “Već dva kondicijska treninga i pokoja superkompenzacija trebali bi donijeti prve plodove”

Objavljeno: 01.11.2019. u 08:40
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U 6. kolu HT Premijer lige snage su u Krešinom domu odmjerili košarkaši Zadra i sinjskog Alkara.

Pobjedu je izborila momčad Danijela Jusupa rezultatom 116:93.

Gosti iz Sinja dobro su otvorili dvoboj te su u četvrtoj minuti vodili 9:13 a nešto kasnije vodili i 11:18. Ipak, zadarski košarkaši ubacili su u brzinu više pa su nakon deset minuta imali prednost 28:21.

Pet minuta prije velikog odmora, rezultat je bio 39:29 za Zadar, da bi se na poluvrijeme otišlo s 51 – 41 u korist Zadra.

Nešto više od deset minuta do isteka ogleda, semafor je pokazivao 80 za Zadrane i ‘Alkare’ 68.

U preostalom periodu Zadar je očekivano povećao svoje vodstvo do konačnih 116 – 93.

Ivan Siriščević s 20 koševa bio je prvi strijelac Zadra, Ive Ivanov je dodao 17, a Junaković 16. Valja spomenuti kako je premijerni nastup za Zadar imao i novi igrač Akos Keller te je ubacio 13 koševa.

“Zadovoljni smo pobjedom! Hvala Bogu, malo smo bili i teški, ali svaka pobjeda je bitna. Svaka se piše. Moramo ustrajati, raditi i ići utakmicu po utakmicu kako bismo došli na put na kojem ćemo zaredati s pobjedama.” – poručuje Ivan Siriščević

Trenutak kada je zbog krivog doskoka napustio teren šepajući, pojašnjava nije ozbiljnije naravi.

“Doskočio sam na nogu suparnika, ali nije ništa ozbiljno.”

Trener Danijel Jusup pojasnio je nedostatke i koje segmente njegova momčad mora popraviti.

“Kao što smo rekli u pripremi utakmice, u susret smo ušli iz crvenoga. U punom treningu. Radili smo dva jaka kondicijska treninga u ponedjeljak i srijedu, jer mislio da je to jedini način da igrači uhvate nivo trčanja i stava koji je potreban za rezultat. Pokušao sam rasporediti minutažu i dati šansu svim igračima. Kada mladi igrači uđu u igru, moraju točno znati svoje obveze, a čini mi se da to danas kod nekih nisam vidio. No, to je normalno. Želja je velika, pa u svojoj glavi misle jedno i zaborave za ono što je zaista bitno. Vidljivo je, i sigurno nije dobro, je naše trčanje. Još uvijek pokušavam usaditi tu naviku igračima. Kada uhvatimo loptu treba nam dosta vremena da krenemo naprijed. Previše. To ne mora nužno biti zbog snage, već i navike, i to se može promijeniti napornim radom i treningom. Kada to dobijemo, onda ima laganih poena, i onda se – igra košarka. Kada uhvatimo loptu, nama igrači stoje čime gubimo napade na nepostavljenu obranu. Da bismo došli na razinu koja nam je potrebna tu naviku trebamo usaditi igračima, a to je proces za koji će trebati vrijeme. No, dečki naporno rade i ništa im ne mogu zamjeriti. Zato smo i angažirali nove ljude. Mislim da bi nam već dva kondicijska treninga, uz pokoju superkompenzaciju, trebali donijeti prve plodove. Možda već krajem drugog tjedna. To su stvari koje se rade u osmom i devetom mjesecu i sada ih je izuzetno komplicirano nadoknađivati. Moramo gađati utakmice i ulaziti u njih u fullu, iz napornih treninga. Inzistirao sam da se igra brzo. Da smo stali s napadom, ne bismo toliko primili. Jednim dijelom je to uzrok, možda i više nego greške u obrani.”

(Izvor: KK Zadar)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program