U Sv. Filipu i Jakovu otvoreno reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna

Objavljeno: 07.11.2019. u 19:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Danas je u Sv. Filipu i Jakovu održano svečano otvorenje reciklažnog dvorišta kojem su nazočili zamjenik župana Šime Mršić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, donačelnica Josipa Mrkić te zamjenik direktora sektora prodaje Čistoće Zadar, Damir Jordan. Riječ je o modernom reciklažnom dvorištu, a ujedno i jednom od najvećih projekata Općine Sv. Filip i Jakov u posljednjih nekoliko godina.

Načelnik Sv. Filipa i Jakova Zoran Pelicarić je istaknuo kako općina Sv. Filip i Jakov sad ima jedan učinkovit sustav prikupljanja otpada te da se današnjim otvaranjem reciklažnog dvorišta građanima omogućila usluga pravilnog, kvalitetnog i održivog gospodarenja otpada.

“Prvenstveno bi se htio zahvaliti svim vijećnicima Općine Sv. Filip i Jakov koji su zajedničkom odlukom dozvolili da radimo reciklažno dvorište na ovom prostoru, a također se zahvaljujem i svim žiteljima općine koji su u periodu privremenog reciklažnog dvorišta na ovom području savjesno odlagali otpad. Prvi korak koji podrazumijeva odlaganje otpada na jednom mjestu već je napravljen prije dvije godine, a s novim reciklažnim dvorištem zakoračili smo u drugi korak koji se odnosi na sustavno razvrstavanje i recikliranje otpada”, rekao je Pelicarić.

Na otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Šime Mršić, koji osim što je čestitao Pelicariću na uspješno provedenom projektu, ujedno podsjetio i na naše obveze prema Europskoj uniji koje se tiču gospodarenja otpadom;

“Pozdravljam sve skupa u ime Zadarske županije i čestitam načelniku Pelicariću na realizaciji izgradnje ovog reciklažnog dvorišta. Gradnja reciklažnih dvorišta je jedan od stupova pravilnog gospodarenja otpadom koje će se zaokružiti s izgradnjom Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom u Biljanima Donjim, a čija će izgradnja vjerujemo početi u prvoj polovici 2020. godine. Zapamtimo da odvajanje otpada nije samo potreba već i naša obveza koju smo preuzeli ulaskom u Europsku uniju te vjerujem da ćemo svi skupa iz godine u godinu poštovati tu obvezu te sve odgovornije gospodariti otpadom”, rekao je zamjenik župana Šime Mršić na otvorenju.

Izvor: Facebook

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
U Sv. Filipu i Jakovu otvoreno reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program