Tomislav Karamarko poručio: “Vidimo se na unutarstranačkim izborima”

Objavljeno: 09.11.2019. u 12:10
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na svom Facebook profilu u podužoj objavi osvrnuo se na godišnjicu pada Berlinskog zida, odnos današnje Hrvatske prema antifašizmu i komunizmu i, po svemu sudeći, najavio kandidaturu za predsjednika stranke.

Tomislav Karamarko objavu je započeo riječima kako danas obilježavamo 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida kao simbola podjele Europe na slobodarski, zapadni, demokratski dio i dio pod okrutnom čizmom nedemokratskog komunizma.

“Svakako, riječ je o događaju od povijesnog značaja za svijet. Bilo je to vrijeme kojem su jak pečat dali trojica velikih svjetskih državnika – Ivan Pavao II., Ronald Reagan i Helmut Kohl. Proces oslobađanja niza zemalja iza “željezne zavjese” bio je nezaustavljiv. I bivša država Jugoslavija bila je iza te “željezne zavjese”.

Svjedoci smo kako se ovih dana bulumenta boraca za bolju prošlost upinje dokazati da je “Juga” bila “nešto drugo”, pozitivnije, ugodnije i svakako (i danas) poželjnije.

Pronicljivošću gusaka u magli, uvjeravaju nas kako je pitanje “željezne zavjese” pitanje pripadanja ili nepripadanja Varšavskom paktu. Ta zavjesa određena je karakterom pojedine države – je li bila demokratična i slobodna ili je bila jednopartijska diktatura. Jugoslavija je bila nedemokratična, autoritarna komunistička kreacija”, stoji među ostalim u objavi.

“Neka me netko uvjeri u suprotno. Samo molim da argumenti ne budu kako se u to vrijeme slobodno putovalo u Trst po traperice i Coca-Colu u limenci ili kako se ipak moglo konzumirati nekoliko vrsta jogurta.

No vratimo se Berlinskom zidu, koji je komunistička promidžba tada nazivala “antifašističkim obrambenim zidom”. Kakva nevjerojatna zloporaba antifašizma u funkciji zatiranja osnovnih ljudskih sloboda i prikrivanja zle ćudi komunističke misli i prakse!

Na žalost, toliko toga podsjeća na današnju Hrvatsku. Je li “antifašistički obrambeni zid” srušen u Hrvatskoj kao i u Europi? Svakako ne. U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam.

Hrvatska nije akceptirala niti jednu konvenciju EU kojom se osuđuju komunistički zločini. A političkoj eliti puna su usta “europskih vrijednosti”… Koje su to vrijednosti? Proglašavanje Pavla Gažija počasnim građaninom Koprivnice ili publiciranje stupidnog uratka koji Miku Špiljka promovira u državnika?!

Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine.

P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti “antifašistički obrambeni zid”. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!”, završava objavu Karamarko.

Kao mogući protukandidati šefu HDZ-a Andreju Plekoviću, prema izjavama koje su do sada davali, u medijima se još navode i Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.0/5 (4 votes cast)
Tomislav Karamarko poručio: "Vidimo se na unutarstranačkim izborima", 2.0 out of 5 based on 4 ratings

5 komentara za “Tomislav Karamarko poručio: “Vidimo se na unutarstranačkim izborima””

 1. Što smo mi Bogu skrivili za ovo??

  Zadnji!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 2. Pa ko će za tebe u Zadru više glasati ???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 3. Pa ko će za tebe u Zadru više glasati ??? Pa kad si bio “naj jači” i jedini kandidat 2016 dopisivali eu ti glasove dabi ti se dodvorili a nakon prve krivine te gurnili u provaliju “naš” Tomice Zadranine kako dunti u to vrime tepali čelnici stranke u Zadru.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 4. @Mladež
  Dobro zboriš ali bi se iznenadio koliko ih ima.
  O tome za koga će glasovati(zadarski adezejci) ne odlučuju oni već nekadašnji ministar “kopna mora i zraka”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Nudim opkladu. Anemični će biti jedini kandidat na HDZ-ovim izborima.
  Kakav Karamarko, Štir, Kovač, Vaso…
  naprotiv, oni će biti najveći zagovornici Plenkovića.
  Ulog je velik a nitko ne želi izgubiti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program