TAKO TO RADE VANI: Ovogodišnja ponuda na bečkom Adventu bogatija je nego ikad

Objavljeno: 14.11.2019. u 12:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Od sredine studenog do kraja prosinca milijuni posjetitelja iz Austrije i inozemstva uživaju u čarima bečkog Adventa. Trgovi i brojne druge lokacije u gradu prožete su božićnim pjesmama, mirisima punča i medenjaka te svjetlošću božićnih lampica.

Najpoznatiji je i najstariji adventski sajam u Beču onaj ispred zgrade gradske vijećnice, takozvani „Christkindlmarkt”, koji se ove godine održava od 15. studenog do 26. prosinca. Na 152 štanda posjetitelji mogu pronaći najukusnije delikatese, tople napitke i kreativne predmete ručne izrade.

Drvce ukrašeno dvjema stotinama svjetlećih srca u parku kod gradske vijećnice pravi je magnet za posjetitelje te savršen kutak za fotografiranje i romantične sastanke. Bečki Advent krasit će i klizalište koje vijuga kroz prekrasno osvijetljeni park u blizini vijećnice. Zaleđena površina od 3.000 m 2 uveseljavat će klizače svih uzrasta, osobito one najmlađe jer je Grad bečkim vrtićima i školama omogućio besplatno klizanje radnim danima u razdoblju od 10 do 16 sati.

Oni koji svojim božićnim čestitkama žele dati originalan blagdanski štih mogu svratiti u adventski poštanski ured u vijećnici po unikatnu poštansku marku i žig izrađene posebno za ovogodišnji sajam. U dvorani vijećnice raznolika je ponuda i za mališane koji ondje mogu peći kekse i izrađivati božićne poklone.

Prava je atrakcija veliki adventski kalendar dimenzija 11×5 m čiji će se prvi prozorčić otvoriti u prosincu. Punoljetni posjetitelji tako mogu od 1. do 23. prosinca sudjelovati u izvlačenju za nagradnu igru. Sretni dobitnici moći će gigantskim novčićem ostrugati polje na adventskom kalendaru i osvojiti neku od vrijednih nagrada. Svi sudionici nagradne igre čine dobro djelo jer će jedan euro od svake kupljene karte biti doniran udruzi za terapiju uz pomoć životinja „e.motion – Lichtblickhof”.

Sudeći po nikad bogatijoj ponudi austrijski glavni grad i ove će godine oduševiti sve posjetitelje.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
TAKO TO RADE VANI: Ovogodišnja ponuda na bečkom Adventu bogatija je nego ikad, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program