Sindikati nakon sastanka: Razmijenili smo argumente, štrajk ide dalje

Objavljeno: 04.11.2019. u 11:00
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, nakon sastanka s ministrima u Ministarstvu rada komentirao je o čemu je bilo riječi.

“Ovo je prvi razgovor na kojem smo od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi, a mi smo zatražili od Vlade da se o našem prijedlogu isto tako očituje. Dogovorili smo se da ćemo se ovaj tjedan sastati ponovno. Točan termin nije dogovoren”, rekao je Mihalinec, dodavši da sve aktivnosti sindikata i štrajkovi idu dalje.

“Nakon dva sata razmijenili smo argumente, mi smo dali naše zahtjeve i dali prijedlog kako izaći iz ove situacije”, rekao je Mihalinec.

“Štrajk je danas krenuo 17. dan, svi zaposleni, i učenici, ako i njih računamo, su peti dan danas u štrajku i štrajk ide dalje, tako dugo dok ne postignemo zadovoljavajuće rješenje. Sve što postignemo i do čega dođemo u pregovorima ili ne dođemo, dat ćemo svim članovima i nečlanovima koji sudjeluju u ovome na referendumsko izjašnjavanje”, rekao je Mihalinec.

Upitan jesu li razočarani što nije bilo sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, Mihalinec je rekao da nisu.

Podsjetimo, nastave danas nema u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, a u srijedu u cijeloj Hrvatskoj.

Za taj dan najavljen je i veliki prosvjed na Markovom trgu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program