PRIČA IZ “PRERADOVIĆA” (2) Nakon izbacivanja roditelja iz ureda i intervencije medija, učenici u petak dobili lektiru!

Objavljeno: 17.11.2019. u 13:48
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Nakon što je u medije dospjelo gorko iskustvo roditelja učenika koji pohađa nekad respektabilnu OŠ “Petar Preradović” u Zadru, djeca šestog razreda konačno su dobila lektiru, javili su nam roditelji. Prvu ove školske godine…

Podsjetimo, Z NET portal u petak je objavio ispovijest roditelja koji je izbačen iz ureda ravnateljice te škole, Stanke Pera Martinac, nakon što je insistirao na konkretnim odgovorima zbog čega djeca mjesec dana do polugodišta nemaju lektiru, zašto se ispiti odgađaju do besmisla i u konačnici otkazuju, te kako je, posebno u kontekstu takvog sustava moguće da se djeci ruše ocjene zbog gradiva kojeg nema u propisanim udžbenicima niti se o njemu govorilo na satu.

“Kad sam joj telefonski rekla dan prije susreta da razred mog djeteta nema lektiru, ravnateljica Stanka Pera Martinac je ostala zatečena i nije znala skriti iznenađenje. Rekla je kako je to nedopustivo, točnije: ‘pa to ne može tako, nije lektira proizvoljna’. Drugi dan, kad smo se sastali u školi, potpuno druga priča. Jednu je učiteljicu opravdala obiteljskim problemima, za drugu je rekla da problem uopće ne vidi… U konačnici, sastanak je završila praktički tjerajući me iz ureda pod izgovorom da se ‘mora javiti na telefonski poziv’. Kakva je to luda kuća, nije mi jasno. Došla sam na unaprijed dogovoreni sastanak, nije mi dala ni da sjednem, već iz toga sam mogla zaključiti kakav nastavak me čeka.”

O tome kako je moguće da škola “zaboravi” na lektiru, tko odobrava improvizaciju sa ispitima i ispitivanje nepostojećeg gradiva, zatražili smo službeno očitovanje Škole o kojoj je riječ, no do danas ga nismo dobili.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.3/5 (7 votes cast)
PRIČA IZ "PRERADOVIĆA" (2) Nakon izbacivanja roditelja iz ureda i intervencije medija, učenici u petak dobili lektiru!, 3.3 out of 5 based on 7 ratings

1 komentar za “PRIČA IZ “PRERADOVIĆA” (2) Nakon izbacivanja roditelja iz ureda i intervencije medija, učenici u petak dobili lektiru!”

  1. Zabrinuti otac

    Srića vaša da niste imali kontakta sa bivšim ravnateljem OŠ Benje Markom Marinom. Taj je imao takvu političku vezu da je mogao raditi što god hoće i nije ga bilo sram priznati. Upropastio je tu školu!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program