POZVALI SVE GRAĐANE: ‘Kada vidite kontrolora HRT-a pozovite policiju! Odnosite se prema njemu kao prema potencijalnom teroristu’

Objavljeno: 20.11.2019. u 13:13
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Po iskustvima brojnih građana, ponašanje kontrolora često je bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je u srijedu da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone, pa je pozvala građane da se odupru “HRT-ovoj bahatosti” tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

“Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, tj. da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potencijalnom teroristu na privatnom posjedu”, poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili video prijemnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav.

“Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata, jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo”, tvrdi udruga potrošača u priopćenju.

Po iskustvima brojnih građana, ponašanje kontrolora često je bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača.

“Za ulazak u zgradu kontrolor HRT-a treba sudski nalog, a kucanje na vrata je uznemiravanje stanara”, poručili su i dodali kako bi građani u takvim situacijama trebali pozvati policiju i prijaviti uznemiravanje i eventualne prijetnje.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
POZVALI SVE GRAĐANE: ‘Kada vidite kontrolora HRT-a pozovite policiju! Odnosite se prema njemu kao prema potencijalnom teroristu’, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

3 komentara za “POZVALI SVE GRAĐANE: ‘Kada vidite kontrolora HRT-a pozovite policiju! Odnosite se prema njemu kao prema potencijalnom teroristu’”

 1. Prelaskom na novo digitalno emitiranje tv signala u tzv. formatu DVB-T2, prilika je da posve legalno odjavite plaćanje tv pristojbe HRT-u. Naime oni koji nemaju prijemnike s ugrađenim dekoderom za prijem tog novog signala – a takvih je velika većina, mogu sada na propisanom obrascu HRT-a zatražiti odjavu, jer taj i takav prijemnik koji se vodi čak i u njihovoj evidenciji (HRT-a, marka, tip i dr)), po svojim karakteristikama jednostavno više nije – prijemnik! Kada OiV (Odašiljači i veze) ukinu dosadašnji DVB-T signal na odašiljačima i uspostave taj novi sustav DVB-T2, prestaje dakle mogućnost prijema pa aparatura više ne spada u prijemnike, već obično neupotrebljivo smeće! Jednostavno, ako vam HRT ne uvaži ovako obrazloženu odjavu, čekajte ovršni postupak, uložite žalbu i na sudu ćete lako dokazati da ste u pravu. Jer po zakonu i karakteristikama svako vještačenje pokazat će da vaš tv prijemnik više nije prijemnik u tehničkom ali i zakonskom smislu, pa samim time niste dužni niti plaćati tv pristojbu. Znam neke koji su ovo iskoristili u prvom valu prigodom prelaska s analognog na digitalno emitiranje u RH, i sve sporove zaključili u svoju korist.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 2. @Joso.
  Sve O.K. u pravu si osim jedne sitnice. Mi živimo u državi koja je sve prije nego uređena.
  Država u kojoj su još propisane kazne u DM.
  Nadam se da će se uglađeni europejac, s tim dostignućem hrvatskog pravosuđa, večeras pohvaliti svojoj šefici Merkel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 3. Dok se mi individualno uhvatimo u koštac sa bandom od toga nema ništa
  Oni te ovrše u FINI pa ti plači po tom tzv USTAVU
  Nitko nas ne štiti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program