Plenković: Roditelji su ekstremno ljuti

Objavljeno: 28.11.2019. u 17:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Premijer Andrej Plenković u Osijeku je odgovarao na novinarska pitanja oko štrajka prosvjetara, a nakon napisa da bi vladina ponuda mogla biti odbijena od strane sindikalnog članstva.

- Vlada pregovara o TKU s državnim i javnim sindikatima. Sa sindikatima državnih službi postignut je dogovor, koji će dovesti do povećanja plaća u mandatu naše vlade od 18,3%. Dio paketa je povećanje godišnjice, regresa, dara za djecu i otpremnina. Jučer, od 11 predstavnika sindikata, 7 onih koji nisu u sustavu obrazovanja, prihvatili su ponudu, rekao je premijer, a potom i komentirao izjave ministra financija Zdravka Marića.

- Marić je rekao da ako 4 sindikata iz obrazovanja ne prihvate ovu ponudu, obzirom na njihovu brojnost, nemamo mandat da potpišemo TKU s ovim aranžmanom. Vlada je donijela odluku, državni sindikati nisu potpisali nego parafirali, zato su interpretacije o ucjeni loše, utječu na referendumsko izjašnjavanje. U kontekstu ponude zaposlenicima u obrazovanju je dodatnih 4%. Osobno sam ponudio predstavnicima sindikata odmah 2% na plaću za rujan u listopadu, kao zalog dobre volje i rekao da je to znak poštovanja prema vama koji smatrate da ste u nepovoljnom položaju, kao kumulirana stečevina prošlih vlada. Sindikati su to lakonski odbili, dodaje.

- Naša je ponuda na zadnjim razgovorima bila – nudimo vam paket. Pokušavamo naći rješenje i pronalazimo ga kroz 2+2, i kažem – politički idemo zajednički, uz pomoć vanjske institucije pregledati, revidirati i donijeti novu uredbu koja će jednom na dugi rok urediti sustav plaća. Sve to nije bilo dovoljno, ponudili smo 6, sada smo rekli 3+1, znači ukupno će mandatu ove Vlade imati veću plaću 23,1%. Stoga je nelogično, apsurdno i nepravedno imati frontalni štrajk ovakvih razmjera gdje su roditelji ekstremno ljuti. Ne možemo govoriti o solidariziranju jer ljudi imaju toliko dugo problem s djecom.

Potom je nastavio.

- Imate Vladu koja pronalazi novac za ovo povećanje, odustali smo od svog izbornog obećanja i već iskreiranog zakona da se spusti opća stopu PDV-a za 1 postotni bod. Iskreirali smo novac bez da se zadužimo, i bilo bi dobro da svi budu svjesni toga. Ponuda je ozbiljna, financijski izdašna. To nije mali novac, 23,1%, i to se nažalost doživjelo kao nešto što nije dovoljno i isto kao prije. Dakle, nije isto. Prije je bilo 2+2, bez 6.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Plenković: Roditelji su ekstremno ljuti, 1.0 out of 5 based on 1 rating

5 komentara za “Plenković: Roditelji su ekstremno ljuti”

 1. Mogu biti ljuti samo na tebe premijeru.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 2. Sad brines o roditeljima, di si bio do sada!?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 3. Sto je sa djecom to se nitko ne pita..Samo se na kesu misli.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 4. Pa u Zadru su glavni buntovnici ravnatelji visoko pozicionirani članovi HDZ .I to u Zadarskim gimnazijama . Plenkoviču bojkotiraju te tvoji uhljebi koji bez iskaznice HDZ nebi nikad došli na te pozicije.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 5. Moje dijete neće biti žrtva zbog učitelja koji su se zaposlili preko adeze knjižicama
  Amen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program