Plenković: Moramo gledati u budućnost

Objavljeno: 18.11.2019. u 10:23
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U Vukovaru se obilježava 28 godina otkako je srpski agresor zauzeo grad. Cijela Hrvatska prisjeća se danas najbolnijih dana tog grada heroja.

- Još smo jednom svi zajedno ovdje da odamo počast žrtvi Vukovara, grada simbola Domovinskog rata, svim herojima, svima koji su dali ono što su najviše imali, a to je život za slobodu naše domovine. 28 godina nakon moramo gledati u budućnost, raditi na utvrđivanju istine, procesuiranju ratnih zločina. Grad treba perspektivu u domovini koja je od vukovarske tragedije riješila sve svoje nacionalne zadaće, rekao je premijer Andrej Plenković.

- Danas se, kao i svake godine, s tugom i posebnim pijetetom prisjećamo svih žrtava Vukovara, grada heroja, ali i onih koji se na žalost još uvijek vode kao nestali, Na žalost, Vlada nije uspjela riješiti to pitanje, i moramo postaviti i pitanje ima li Vukovar budućnost, imaju li mladi u Vukovaru budućnost, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

- Vukovar je simbol hrvatske slobode, borbe za neovisnost, herojski grad, ali tragedija Vukovara je velika trauma na hrvatskom nacionalnom biću, i ta dvojnost čini Vukovar posebnim. Iz tog razloga se ovoliki broj ljudi svake godine okuplja, osjeća ranu Vukovara, ali i veliki ponos i zahvalnost ovom gradu i ljudima koji su ga branili, jer su oni svojim herojstvom i požrtvovnošću doveli do toga da Hrvatska pobijedi i da se otvori put slobodi i neovisnosti, izjavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (4 votes cast)
Plenković: Moramo gledati u budućnost, 1.0 out of 5 based on 4 ratings

3 komentara za “Plenković: Moramo gledati u budućnost”

 1. VUKOVAR NIKADA “BYKOBAP”!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. S tobom mozemo samo kvragu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Moramo gledati u budućnost ALI KRVNIKE PRIVEDITE U ZATVOR
  ili mira nikad biti neće
  A vaša vlast će pasti i doći će još gori partizani izdajice

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program