Krstičević o skandalu u HV-u: Ispričavam se u ime Hrvatske vojske

Objavljeno: 21.11.2019. u 12:42
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je žaljenje zbog afere sa švercerom oružja u zadarskoj zrakoplovnoj bazi Zemunik, zbog čega su suspendirana tri vojna pilota-instruktora, najavivši da će sankcionirati sve u liniji zapovijedanja koji su propustili odgovorno postupati.

Naime, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom i civilne i vojne policije. Sumnjiče se da su prije dva mjeseca u vrijeme vojnih zadaća u helikopteru HV-a prevezli 36-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s ilegalnom trgovinom oružjem.

Navedeno je da su ga prerušili, kako bi sve to prikrili, u odoru vojnog pilota te je tko nesmetano ušao u vojnu bazu u Zemuniku. Sporni let od Zadra do Velebita bio je ranije isplaniran, a nije poznato jesu li se i gdje zaustavljali.

Slučaj je danas komentirao ministar obrane Damir Krstičević.

- Žao mi je. Napravljeno je nešto što nije normalno. Kroz postupak ćemo utvrditi odgovornosti, a Hrvatska vojska će sankcionirati bilo koga u liniji zapovijedanja, koji je po bilo kojem problemu trebao nešto napraviti, trebao odgovorno raditi, a nije radio, poručio je Krstičević na međunarodnom sportskom natjecanju “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”.

U ime Hrvatske vojske i osobno, Krstičević se ispričao zbog skandala u Hrvatskoj vojsci, Poručio je da svaki prekršaj ima ime i prezime, a da Hrvatska vojska ima nultu stopu tolerancije na nevojničko ponašanje.

- Ispričavam se u ime cijele Hrvatske vojske. To nisu vrijednosti pobjedničke Hrvatske vojske. Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti. Nažalost, imamo i pojedinaca. Svaki ovaj prekršaj ima ime i prezime. Nulta je stopa tolerancije na ovakvo nevojničko ponašanje. Trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima i ovakvim pojavama. Što se mene tiče, podrška Hrvatskoj vojsci da kroz liniju zapovijedanja ovaj slučaj riješi, rekao je ministar obrane.

Dodao je kako je osnovao povjerenstvo koje će mu do 2.12. dati analizu kompletne situacije i predložiti mjere.

- Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolirani slučajevi. Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su ljudi koji su napravi nešto što se ne smije raditi. Hrvatska vojska će pobijediti situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sustava, rekao je Krstičević.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Krstičević o skandalu u HV-u: Ispričavam se u ime Hrvatske vojske, 2.0 out of 5 based on 1 rating

4 komentara za “Krstičević o skandalu u HV-u: Ispričavam se u ime Hrvatske vojske”

 1. Bravo UGROZA.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. A što nije bilo toga u tzv jna
  Ajte molim vas
  Naši novinari imaju slobodu govora

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. Ako Blaženka Divjak treba i mora podnijeti ostavku jer ne kontrolira situaciju u svom ministarstvu, ministre Krstičeviću budi tri put brži od nje.
  Ovo nije, kako veliš, ne vojničko ponašanje, ovo je organizirani kriminal unutar OS RH.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 4. … s obzirom da sam dvadesetak godina bio dio tog sustava, da osobno poznajem sva tri pilota, za koje imam i pozitivni dojam i da znam kako sustav funkcionira iznutra, nameću mi se neka pitanja.

  Kao prvo, nijedan pilot nema na raspolaganju streljivo (metke). Tko im je to dao? Kad se ide na redovno gađanje za svaki izgubljeni metak se pravi zapisnik. Ovdje se radi o desecima tisuća komada streljiva.
  Nameće se zaključak da im je streljivo netko dao.

  To je , po svemu sudeći, trajalo malo duže, sve dok netko nije prijavo da je tu nešto sumnjivo i to MUP-u.
  Gdje je tu “unutarnja kontrola vojarne (V.P., porta, obavještajci…)?
  Opet se nameće zaključak da je za sve to netko znao.

  Kad povežete sve u jedan skup, trgovca oružja Ercegovića, dogradonačelnika Grada Zadra, poduzetnika Pavlovića koji je bio povezan s pok. D. Paraćem itd.
  Nameće se pitanje da ovo nije izolirani slučaj.

  Možda su piloti, koji će jedini nastradati, bili samo medij ili transmisija organiziranog kriminala.

  Ovo je moje mišljenje na temelju mog životnog iskustva i spoznaja.

  Krstičeviću ostavka a s obzirom u kakvoj državi živimo ti klikni: “SAD SAM JOŠ JAČI!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program