Kolinda u BiH: “Hrvati imaju dvije domovine, ali mi smo jedna duša i jedan narod”

Objavljeno: 27.11.2019. u 16:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Mostar te prisustvovala svečanoj akademiji povodom prve godišnjice djelovanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH koja se održala u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosača.

Grabar-Kitarović, koja je uz predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića bila pokroviteljica akademije, u svom je obraćanju naglasila značaj ove udruge, ali i kazala kako je od početka svog mandata “radikalno preokrenula politiku Hrvatske na međunarodnoj sceni razgovarajući ravnopravno sa svjetskim vođama i uvijek zagovarala prava Hrvata, konstitutivnog naroda Bosne i Hercegovine”.

“Ono što je i što će ostati moja državna politika je briga za Hrvate Bosne i Hercegovine. Hrvati imaju dvije domovine – Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ali mi smo jedna duša i jedan narod i zato neću stati dok se vama Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što vam pripada povijesno, politički i prema Ustavu BiH, a to je puna ravnopravnost i ostvarivanje svih vaših prava kao konstitutivnog naroda”, kazala je predsjednica.

Poručila je kako hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini više nitko drugi ne smije birati predstavnike, javlja Klix.

“Varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz Bosne i Hercegovine, neće. Ja ću uz vašu pomoć biti garant da se neće ponoviti zanemarivanje Hrvata u BiH kao u onih predugih 15 godina moje dvojice prethodnika. To je ključno pitanje naše nacionalne vjerodostojnosti, opstanka, našeg razvoja i budućnosti”, rekla je Kolinda u punom jeku predizborne kampanje za novi predsjednički mandat.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
Kolinda u BiH: "Hrvati imaju dvije domovine, ali mi smo jedna duša i jedan narod", 1.0 out of 5 based on 3 ratings

4 komentara za “Kolinda u BiH: “Hrvati imaju dvije domovine, ali mi smo jedna duša i jedan narod””

 1. Što bi bilo da Vučić dođe u Hrvatsku i to kaže pravoslavcima koji ovdje žive?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. To nije isto, jer Srbija nema hrvatsku katoličku crkvu kao što RH ima izmišljenu bez dokumenata da mogu u RH postojati i u bivšoj SFRJ srpska pravoslavna crkva
  Druga stvar ne radi se o Srbiji i vučiću nego o Hrvatima BiH koji su etnički očišćeni od terorističke organizacije spc i nacista četnika

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Koga briga za Bosnu?
  Koliko god je njima stalo do nas, toliko je i meni do njih.
  A tko se ljuti…. uleti mu kruti

  Vrza!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Vodi ih doma.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program