Kaufland ukida plastične vrećice

Objavljeno: 04.11.2019. u 13:12
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Kaufland Hrvatska prvi trgovački lanac koji je odlučio ukloniti lagane plastične vrećice iz prodaje od 1.1.2020.

S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland Hrvatska donio je odluku o potpunom povlačenju laganih plastičnih vrećica iz prodaje iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj.

Prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu lagane plastične vrećice su plastične vrećice za nošenje s debljinom stjenke manjom od 50 mikrona, a u Kauflandu se takve vrećice trenutačno mogu kupiti na blagajnama po cijeni od 80 lipa odnosno 1 kune. Navedene plastične vrećice od 1.1.2020. u Kauflandu više neće biti dostupne, a kupci će moći odabrati između nekoliko drugih vrsta kao što su papirnate ili platnene vrećice, priopćili su u ponedjeljak iz tog trgovačkog lanca.

„Ponosni smo na to što smo prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je donio odluku učiniti nešto za čišći i zdraviji okoliš i ukloniti plastične vrećice iz prodaje“, rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska također će s 1.1.2020. iz prodaje povući jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Kaufland ukida plastične vrećice, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program