U petak škole štrajkaju u četiri županije

Objavljeno: 10.10.2019. u 12:32
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, uvodno je na konferenciji za novinare rekao da je danas prvi dan štrajka u osnovnim i srednjim školama te da je zamišljen kao cirkularni štrajk.

Danas je frontalni udar. Više od 1000 ustanova i gotovo svi zaposleni iz sustava odgoja i obrazovanja danas su u štrajku. Idućih dana štrajk će se organizirati po županijama. Svaki dan, za vrijeme štrajka, organizirat će se konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeno što se događa, ima li kakvih novosti te gdje će se i u kojim županijama održavati štrajk slijedećeg dana, rekao je Mihalinec.

Govoreći o obliku cirkularnog štrajka, istaknuo je da je iskustvo o tome pronađeno u europskim i svjetskim sindikatima, a posebno u Francuskoj.

- Mi smo ovo zamislili kao stalni pritisak i izraz nezadovoljstva u sustavu obrazovanja, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi, a to su učenici. Kroz jedan ciklus štrajka proći će 10 dana. Učenici u tih 10 dana neće imati nastavu 2 dana. Dakle, oni neće imati neprocjenjivu štetu koju neće moći nastaviti. Dapače, imat će zoran prikaz građanskog odgoja i kako se građani trebaju brinuti za sebe, rekao je Mihalinec.

Sutra će štrajkati škole u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj te Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, kazao je Mihalinec.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program