POŽAR U ŠKOLI U osnovnoj školi Sv. Petar održana vatrogasna vježba – FOTO

Objavljeno: 20.10.2019. u 14:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U petak u osnovnoj školi Sv. Petar održana vatrogasna vježba “Požar u školi Sv. Petar”

Uz vatrogasce DVD-a Sv Filip i Jakov na vježbi su sudjelovali GDCK Biograd na Moru, dio stožera civilne zaštite općine Sveti Filip i Jakov (Renata Batur, Katarina Ralić, Franka Troskot, Joško Majica), županijski vatrogasni operativni centar Zadar 193, učenici i djelatnici škole Sv. Petar.

Najveći dio dana, od 8:30 do 12:30 h, bilo je druženje sa vatrogascima DVD-a Sv. Filip i Jakov. Oko 8:30 sati Stipe Batur, uz pomoć Marte i Damira Majice, održao je predavanje djeci o vatrogascima, brojevima hitnih službi, što vatrogasci rade, kako se ponašati kada dođe do izvanrednog događanja (požar, poplave, potres), i drugim stvarima. Nakon predavanja napravili su i probu izlaska iz škole. Potom su članovi GDCK na čelu sa Frankom Troskot održali predavanje djeci povodom dana borbe protiv trgovanja ljudima. Djeca su dobila poklone od DVD-a i GDCK, planere, bojanke, rasporede sati, bonbone. Općina je osigurala svim sudionicima sendviče i sokiće, a komunalni pogon je pomogao u okviru svojih mogućnosti.

U 11 sati održana je “prava vježba” ; počelo je “dimiti” iz zbornice, učiteljica Anica je pozvala vatrogasce preko broja 193, preko spremačice Snježane dala je uzbunu drugim razredima koje vodi učiteljica Neda. Snježana je isključila struju i svi su izišli na sigurno mjesto (evakuacija). Izvršena je prozivka te se ustanovilo da nedostaje dva učenika (Roko i David) koje su vatrogasci “spasili”. Franka i njena ekipa su djeci pokazali kako se onesviještenu osobu stavlja u bočni položaj. Kada su ih spasili vatrogasci su ugasili požar.

Nakon vježbe vatrogasci su pokazali kako se gase požari vodom i pjenom, naprtnjačom i brentačom te su i sama djeca radila sa istim uz asistenciju vatrogasaca.

DVD Sveti Filip i Jakov zahvaljuje svima koji su pomogli ovu vježbu i pridonijeli da djeca budu oduševljena ovim susretom sa vatrogascima, a posebno GDCK Biograd na Moru, stožeru CZ, učenicima i djelatnicima škole (Neda, Anica i Snježana) na čelu sa ravnateljicom Gordanom Krurtov koja je svojim dolaskom razveselila djecu, ŽVOC Zadar 193 na čelu sa županijskim zapovjednikom Borisom Jovićem, te članovima DVD-a, a posebno Miši Barbaroši (simulacija požara), Lovri Kataliniću, Niki Erstiću, Stipi Baturu, Damiru Majici, te zapovjedniku Jošku Majici.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program