OB ZADAR Edukacije o pristupu gluhim ili gluhoslijepim pacijentima i tečaj znakovnog jezika

Objavljeno: 09.10.2019. u 16:08
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Opća bolnica Zadar od 23. rujna do 4. listopada 2019. godine organizirala je Edukacije o pristupu gluhim ili gluhoslijepim pacijentima i komunikaciji te Ubrzani tečaj hrvatskog znakovnog jezika za svoje zaposlenike.

Cilj edukacija je bio, provođenjem horizontalnih načela Europske unije, upoznati zaposlenike s poteškoćama s kojima se susreću gluhe osobe, zabludama o gluhim osobama i dati im osnovne praktične savjete i upute za lakšu komunikaciju. Polaznici tečaja tako su usvojili osnovna znanja o hrvatskom znakovnom jeziku, naučili su kako se korištenjem šaka, ruku, trupa, glave i lica mogu producirati jezični signali, kroz ovaj tip edukacije zaposlenicima je omogućena jednostavnija komunikacija s gluhim i gluhoslijepim pacijentima.

Održane edukacije i tečaj su sufinancirani sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i dio su projektnih aktivnosti u sklopu projekta Izgradnje i opremanja dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju.

Projekt je započeo još u veljači 2017. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojim je Općoj bolnici Zadar kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 49.998.615,00 HRK bespovratnih sredstava.

“Uspješnom provedbom projekta unaprijedit ćemo dostupnost bolničke zdravstvene zaštite, povećati kvalitetu i učinkovitost pružanja bolničke usluge, osigrurati pacijentima veći broj pregleda kroz ambulantnu i dnevnu bolničku skrb”, priopćili su iz OB Zadar.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program