Nadbiskup Puljić sudjelovao na hodočašću u Santiago de Compostelu

Objavljeno: 06.10.2019. u 15:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je zajedno s predsjednicima europskih biskupskih konferencija u petak 4. listopada na hodočašću u katedralu Svetog Jakova u Santiago de Composteli.

Hodočašće je organizirano u sklopu plenarne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija koja se održava u glavnom gradu Galicije u kojem se nalazi poznato svetište svetoga Jakova Starijeg, koje je već stoljećima odredištem mnogobrojnih hodočasnika iz cijeloga svijeta. Predsjednici europskih BK su hodočastili od Brda Radosti (Monte do Gozo), mjesta s kojeg hodočasnici na Putu Svetog Jakova (Cammino de Santiago) prvi put ugledaju tornjeve katedrale Svetoga Jakova, do katedrale u Santiagu.

Godišnja plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija ima za temu „Europa, vrijeme za buđenje? Znakovi nade“. Na zasjedanju sudjeluju članovi CCEE-a, predsjednici europskih biskupskih konferencija među kojima i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić te predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić. Plenarno je zasjedanje započelo u četvrtak 3. listopada a predsjednicima europskih BK poruku je uputio i papa Franjo koji je članove CCEE-a pozvao “da ove dane žive kao putovanje koje ima za cilj otkriti znakove nade kojima je posuta današnja Europa”. (IKA)

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Nadbiskup Puljić sudjelovao na hodočašću u Santiago de Compostelu, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program