IZMET GLODAVACA, RASPADNUTE IZNUTRICE, SMRAD… Procurile fotografije iz klaonice u Gospiću – ovo je samo jedna od mnogih

Objavljeno: 09.10.2019. u 08:27
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Uklonjeno je sve zatečeno, a naređeno je pranje, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija

Veterinarski inspektori u Gospiću tijekom kontrole su zatekli užasno stanje u jednoj klaonici – razbacane iznutrice u raspadajućem stanju, boce i izmeti glodavaca, smrad u svim prostorijama…

Fotografije inspektorata otkrili su kako su u gospićkoj klaonici garderobe pretvorene u spavaonice za radnike, al i i da sterilizatori za dezinfekciju uopće ne funkcioniraju, a neki nisu niti spojeni na struju i vodu, javlja RTL. Inspekcija je uništila gotovo četiri tone mesa, prenose Vijesti.hr.

Gradonačelnik Gospića je iznenađen.

“Mi imamo tri klaonice, ako je sad jedna zatvorena, ostale su dvije. Ja sam čestoznao i kao gradonačelnik i privatno obići te klaonice. I po meni su bile zaista na vrhunskoj higijenskoj razini, zato mi je čudno što se dogodilo”, kaže Karlo Starčević (HSP).

Svaka peta klaonica ne zadovoljava sanitarne uvjete

Veterinarska inspekcija cijele godine posjećuje i nadzire objekte koji posluju s hranom životinjskog porijekla. Od 1. travnja do 31. kolovoza obavljeno je 5126 nadzora, a nepravilnosti su utvrđene u njih 1014.

Izdano je 1526 rješenja, podneseno 185 optužnih prijedloga i pet kaznenih prijava.

“Ja poručujem svim građanima da je sigurno da su sve gospićke klaonice na najvišoj mogućoj razini, najvišem mogućem standardu i da se ne trebaju brinuti o kvaliteti hrane”, uvjerava gradonačelnik Starčević.

No činjenica je da je inspekcija klaonici zabranila rad. Uklonjeno je sve zatečeno, a naređeno je pranje, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “IZMET GLODAVACA, RASPADNUTE IZNUTRICE, SMRAD… Procurile fotografije iz klaonice u Gospiću – ovo je samo jedna od mnogih”

 1. Dođite u klaonicu poznate zadarske pečenjare na jadranskoj magistrali kod Smiljevca u ulicu Benkovačka cesta prema Dračevvcu gdje se Grad Zadar branio pa ćete vidjeti klaonicu i uvjete odakle jedete hranu
  Inspektori potkupljeni nesmiju!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. A cha to ne date tamon u javnost i internet …more bit da bi se izbiglice pripale i pristale dolazit … naglasit govedinu i janjetinu i eto ga…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program