Ivo Sanader traži prekid izvršenja kazne

Objavljeno: 09.10.2019. u 18:38
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Kako je potvrđeno za N1, obrana Ive Sanadera podnijela je molbu za prekid izvršenja kazne koju služi u zagrebačkom zatvoru u slučaju Planinska. I to kako bi nesmetano prošao rehabilitaciju u Krapinskim toplicama nakon operacije koljena.

“Smatramo da je njemu oporavak nemoguć u ovim uvjetima, a osim toga i državi se smanjuju troškovi ako je on mjesec dana vani i obavlja tu rehabilitaciju.

Ovdje nije sporno da bi on mogao pobjeći, tu se samo radi da svoje liječenje dovrši vani jer u uvjetima gdje se sad nalazi je nekoliko pravosudnih policajaca i to sve angažira određena sredstva, mislimo da bi bilo najrealnije da se on pusti na mjesec dana i onda vrati” – rekla je za N1 Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Molba za prekid izvršenja kazne podnesena je sutkinji izvršenja Županijskog suda u Velikoj Gorici, potvrdio je to za našu televiziju još ranije glasnogovornik tog suda Ante Zeljko, te dodao da odluka još nije donesena zbog “nepoznanica” koje ima u ovom predmetu. Bit će donesena nakon što dobije sve odgovore koje je zatražila.

Naime, sutkinja izvršenja od zatvora u Remetincu u kojem Sanader služi kaznu u slučaju Planinska, zatražila je podatke o osnovi i statusu po kojoj je bivši premijer upućen prvo na operaciju, a zatim na rehabilitaciju.

“Županijski sud u Velikoj Gorici za izvršenje kazne Ive Sanadera je nadležan od 17.lipnja ove godine. Ovaj sud od tada do ove molbe ništa nije zaprimio vezano za njegovo liječenje, odnosno njegovu rehabilitaciju.”, kaže Ante Zeljko.

Na pitanje je li ih zatvor trebao obavijestiti kaže: “Ah, recimo tako. U nekim situacijama zatvor može mimo suca izvršenja uputiti nekoga na liječenje van zatvorske bolnice, pa pretpostavljamo da i tu ima neke pozadine, ali opet sutkinju zanima osnova i status po kojoj je išao na operaciju i da je nakon operacije prebačen u Krapinske toplice”..

“Sutkinja je čak i telefonom kontaktirala zatvor vezano za problem od kud on na rehabilitaciji pa su joj rekli da su ga oni oi tamo prebacili, ali da su s njim pravosudni policajci ” – dodao je Zeljko koji objašnjava da nakon što sutkinja dobije izvješće i obrazloženje zatvora odlučiti smatra li da su pogriješili ili ne.

Ministarstvo pravosuđa pak tvrdi da je bilo onako kako je trebalo biti.

“Nije bilo propusta jer ne postoji zakonska obveza, niti praksa postupanja po kojoj bi se o zdravstvenom stanju zatvorenika i upućivanju na liječenje u zdravstvenu ustanovu obavještavalo suca izvršenja.”

Također dodaju da su jutros sutkinji poslali izvješće koje je zatražila. Na velikogoričkom sudu tvrde da ga još nisu primili. Nakon što ga dobiju i nakon što dobiju podatke zatražene iz toplica – sutkinja izvršenja trebala bi donijeti odluku i može li Ivo Sanader na privremenu slobodu ili ne.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “Ivo Sanader traži prekid izvršenja kazne”

 1. Čovjek je totalno zbunjen.

  “Naše pravosuđe, naši mediji, naša HDZ vlast, naš DORH…,a i dalje se krade, čak i više, a JA u zatvoru. Di su Kalmeta, Kuščević, Šuica, Brkići…?
  A samo Ja u zatvoru.
  Kako to?”

  To je racionalno razmišljanje iz perspektive Sanadera.
  I tu mu se ne može zamjeriti.
  Pa kad je već tako pustite i njega na slobodu i ništa se neće promjeniti.Hrvatska će i dalje ostati korumpirana i lopovska država.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
 2. Sad je kasno za opstanak

  On je žrtvovan za naše roditelje i slične ljude istih razmišljanja koji gledaju TV navečer, tako da mogu reći kako se zakon provodi.
  Naši roditelji su odgajani po pravilu i nije im u velikoj većini palo na pamet krasti,a ovi banditi,njima je to k’o dobar dan.
  Odgovorno tvrdim da Zadar ima preko sedamdeset Sanadera!!!!!
  Zašto im se ne ispita porijekla nekretnina, novca, nemaju radne knjižice, skupocjeni automobil nakit, Ville skupocjeni apartmani uz more i zaleđima županije.
  Tko ih štiti, dali zadarski suci i sud uz kombinaciju MUP-a, DORH-a i sličnih i onda nam u vijestima plasiraju ovakve spodobe koji su “”kao glavni krivci”"
  U Istri imate barem četiristo Sanadera
  Zagreb preko petsto
  Vukovar dvadeset
  Vinkovci četrdeset
  Osijek sedamdeset Sanadera
  Cijela Lika Gospić oko desetak neopisivo bogatih sa našim novcem tajkuna
  Dubrovnik Šibenik Split priča za sebe kriminal u porastu da se EU čudi što se ne može suzbiti
  Knin vam ima sedam tajkuna
  Benkovac i Obrovac dvadeset
  A ovce neka glasaju za komad asfalta ispred kuće ili zgrade svoje i sa tim činom dušu svoju prodajete njima

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program