HNK ZADAR Novu sezonu otvara Kerempuh – “Ja od jutra nisam stao”

Objavljeno: 14.10.2019. u 16:41
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

HNK Zadar novu kazališnu sezonu 2019./ 2020. otvara u četvrtak, 17. listopada u 20 sati s hit predstavom Satiričkog kazališta Kerempuh, JA OD JUTRA NISAM STAO autorice Une Vizek i u režiji Nane Šojlev.

dramaturgija / Dora Delbianco i Dina Vukelić

kostimografija i scenografija/ Valentina Crnković

skladatelj i glazbeni suradnik / Milorad Stranić

oblikovanje svjetla / Aleksandar Saša Mondecar

igraju:

Jerko Marčić / Marko Makovičić / Ozren Opačić /Hrvoje Kečkeš / Linda Begonja / Ornela Vištica

Dramski tekst JA OD JUTRA NISAM STAO uspješne i izvođene dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađen na natječaju Marin Držić za 2017. godinu, prvi put je postavljen na scenu Satiričkog kazališta Kerempuh u režiji iskusne kazališne redateljice Nane Šojlev. U “pomaknutom” autoričinom svijetu gdje su rodne uloge izvrnute, a muškarci inferiorni ženama, satiričkom se oštricom obračunava s rodno uvjetovanom raspodjelom moći i uvriježenim klišejima o prirodi muško-ženskih odnosa u suvremenom društvu.

Tijekom atipičnog druženja četvorice bliskih prijatelja za jedne večeri koja se pretvara u neobuzdano, logoreično i emotivno razotkrivajuće pijančevanje, svaki od njih na svoj način propitkuje svoj položaj u intimnim vezama i društvu, a kulminacija se dostiže kada se konačno suoče s njima nadređenim ženama. U ozračju ženske dominacije i muške submisivnosti, bezimeni muškarci, simbolično svedeni tek na brojeve, vrte se u cikličkim dijalozima i situacijama koje podcrtavaju apsurd i prepoznatljivost svakodnevice, ali pritom čeznu za promjenama i afirmacijom.

Poigravajući se s predrasudama i društvenim očekivanjima, autorica se u ovom djelu dotiče aktualne problematike rodnih uloga oko koje rasprava ne staje.

Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna i 60,00 kuna ( od 11. reda balkona).

Ulaznice su dostupne online na http://www.croatia-tickets.com/en/event/hnk-zadar-ja-od-jutra-nisam-stao-17-10-20-sati i na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 18-20h).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program