Erdogan zaprijetio Europi: Poslat ćemo vam 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica

Objavljeno: 10.10.2019. u 15:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

TURSKI predsjednik Tayyip Erdogan danas je izjavio kako će u Europu poslati 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica koji se nalaze u Turskoj ako europske zemlje proglase tursku vojnu intervenciju u Siriji okupacijom, prenosi Reuters.

“Otvorit ćemo vrata i poslati vam 3,6 milijuna izbjeglica”, rekao je Erdogan u govoru zastupnicima svoje Stranke pravde i razvoja (AK stranka).

Čelnika Turske naljutila je izjava Europske unije u kojoj je ona pozvala tu zemlju “da prekine jednostrane vojne akcije”, ističući kako plan Ankare za “sigurnu zonu” neće “zadovoljiti međunarodne kriterije za povratak izbjeglica kako je to utvrdio UNHCR”.

“Neprihvatljiv je bilo kakav pokušaj demografske promjene. EU neće pružiti pomoć ili dati podršku u područjima gdje se zanemaruju prava lokalnog stanovništva”, dodaje se u izjavi.

EU se ovom izjavom pridružio drugim zemljama i organizacijama u osudi turskog vojnog napada u Siriji koji je započeo u srijedu i u kojem je do sada stradalo najmanje osam civila, uključujući dvoje djece, piše The Independent.

Erdogan tvrdi kako ovom vojnom operacijom brani teritorijalni integritet Sirije suprotstavljajući se kurdskoj kontroli na sjeveroistoku zemlje.

U govoru pred zastupnicima dodao je kako je do sada “ubijeno 109 terorista”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 komentara za “Erdogan zaprijetio Europi: Poslat ćemo vam 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica”

 1. Pošalji himleru pošalji,mi ćemo ih vratiti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. A cha si se pripalo…eto van ga vas Sulejman sa televizije…inshoma, on je unas doma, cha se bojite, oli nisu pokupovali po Dalmaciji marine, i sve cha je lipo…Joooo, jos ka van janjichari pochedu pravit dicuuuuu…ma cha ce bit smisni svi a, e… tutti capelli neri i justo spojene “garave” obrve dica ce parit jaaako ostroumna… parit ce kaaa mali Srbi na litovanju

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Lažni Branitelj

  Da Merkelica ima “muda” vratila bi ona vaših 5 000 000, a ne da joj priti ovaj degenerik.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ma cha muda…razvodi se bidna jema briga, vengo namin tribadu vise osmanskih sapunica na HTV ..to triba duperat, dici uvesti obavezni turski sat u klupe miston vironauka..i more bit da ce nas Sultan mimoic oli postedit… triba mu se u prkno ulizivat, to mi Rvatne najboje znamo kako se radi, oli nismo najpozeljini vicni vazali bili i ostali… p.as m.ater…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program