Dolazi li napokon do promjena u blagdanskom kalendaru?

Objavljeno: 07.10.2019. u 15:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ovoga tjedna u javno savjetovanje ide prijedlog zakona o promjeni Zakona o blagdanima spomendanima i neradnim danima, najavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković

Ovog tjedna ćemo u javno savjetovanje uputiti prijedlog izmjena Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, najavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković ne želeći još otkriti detalje promjena. Dodao je kako kako će prijedlog u srijedu prezentirati koalicijskim partnerima.

- Bit će i na stranačkim tijelima, a u četvrtak ću nešto više o tome reći na sjednici Vlade. Vrlo je cjelovito rješenje, mislim da je dobro smišljeno, vrlo pažljivo, radili smo na tome dugo. Mislim da ćemo sa promjenama koje slijede nastaviti i na adekvatan način cijeniti one trenutke koji su najbitniji za stvaranje države, govorimo o razdoblju od 1990. do čak 1998., ali na način koji ima afektivni element u hrvatskom narodu. Poštujemo pravne, ustavno-pravne, međunarodno-pravne posljedice svake od tih odluka u pojedinim ključnim datumima, ali i onaj dio koji se tiče osjećaja – poručio je.

Tri godine od Vladinog obećanja da će Vukovar proglasiti mjestom posebnog pijeteta, dovršen je Nacrt tog zakona. Potvrdio je to jučer i ministar branitelja Tomo Medved. Ministar ne otkriva detalje, no izgleda da bi Dan sjećanja uskoro mogao postati državni praznik.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program