DANIJEL JUSUP: “U Zadru se uvijek osjećam komforno. To je moj grad, moj Klub!”

Objavljeno: 24.10.2019. u 13:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Jutros je u press salonu u sklopu ŠC Višnjik predstavljen novi trener Košarkaškog kluba Zadar Danijel Jusup.

Trenersko ime koje zadarskoj javnosti, vjernim navijačima kluba i cjelokupnoj košarkaškoj sceni nije potrebno posebno predstavljati, preuzima klupu Zadrana po peti put i to u jako nezahvalnom i zahtjevnom trenutku. KK Zadar je u sklopu ABA lige na omjeru 0:3, a s time je iznimno jasna i važnost sutra zakazanog 4. kola protiv Cibone u Krešinom domu te ujedno i prva utakmica u kojoj će novi trener predvoditi momčad.

Danijel Jusup na tiskovnoj konferenciji iznio je svoje prve dojmove.

“U Zadru se uvijek osjećam komforno. To je moj grad, moj klub. To je nešto više od samog posla. Zadru uvijek tako pristupam i drago mi je što sam tu.”

Već jučer ujutro upoznao se s momčadi i odradio prvi trening, a samim time i podijelio svoje razmišljanje o trenutnoj situaciji.

“Situacija je veoma komplicirana i ne jednostavna, jer se paralelno moraju obavljati poslovi, a sezona je u tijeku. Treba motriti ‘roster’ i vidjeti treba li raditi kakva osvježenja, naravno u skladu s mogućnostima. Igrače treba dizati i fizički i psihički. Kada je prisutan pritisak i kada se napravi rezultat koji nije adekvatan u smislu očekivanja – dođe do psihološkog pada. Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem. Treba se uhvatiti u koštac s problemima i pokušati ih riješiti. Sebe ne vidim kao instant rješenje. Uvijek kažem da je sustav taj koji u konačnici daje ono što svakom klubu treba – bazu svojih igrača. A onda dođu i rezultati.” – pojašnjava trener Jusup.

Pred sutrašnji okršaj protiv zagrebačke Cibone trener je otkrio ima li Zadar šanse sutra izboriti prvu pobjedu u regionalnoj ligi.

“Normalno. To je sport. Uvijek je sve moguće. Jučer smo se počeli pripremati za utakmicu. Cibona je uvijek interesantna. To je utakmica u kojoj su naboji malo viši. Publika uvijek dođe na takvu vrstu utakmice. Napravit ćemo pripremu, koliko nam vrijeme dozvoljava i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti koncentrirani i ne postaviti se kao da se radi o utakmici života i smrti. Treba ići od treninga do treninga, od utakmice do utakmice i tako razmišljati, ali da je svaka utakmica važna, u svakom slučaju je.”

Novinare je zanimala situacija oko stručnog stožera i je li novi trener definirao pomoćnike na klupi.

“Rekao sam da je situacija komplicirana. Neke stvari treba mijenjati. No, do utakmice je veoma kratko vrijeme. Treba sačekati, ništa ne dirati i pokušati se koncentrirati na susret, a onda vidjeti za dalje. Mislim da u ovoj situaciju ne trebaju potezi na prečac. Trebamo postaviti prioritete, a prioritet je koncentracija na sljedeću utakmicu, a potom u hodu gledati jesu li i kakve korekcije potrebne u pogledu ‘rostera’ i stručnog stožera.”

Mogli smo čuti i razmišljanja direktno u smjeru igrača Zadra i kako trenutna situacija utječe na parket.

“Koliko ja vidim, psihološki igračima nije baš svejedno. Dolazi novi trener. To im je dodatna distrakcija. Nije im jednostavno. Većina igrača koji dolaze u Zadar ne znaju što je Zadar. Zadar je specifičan klub gdje košarka puno znači i gdje se emocije ne skrivaju. Rijetko u kojoj sredini je tako. Netko se tu pogubi, netko se bolje snađe… Vidim da im nije lako, međutim mislim da nam sinergija sviju nas može pomoći da stvari krenu u boljem pravcu.” – poručio je Danijel Jusup.

Prva utakmica protiv Cibone u domaćem prvenstvu završila je potpuno obratno od očekivanog. Trener Jusup komentirao je na što moraju pripaziti u utakmici protiv ‘Vukova’.

“Oni imaju sustav. Duže su zajedno. Zaustaviti njihovu ‘pick and roll’ igru je sigurno jedna od prioritetnih stvari. Druga stvar je zaustaviti tranziciju. Oni su momčad koja dosta dobro trči. Imaju 12 igrača i mogu držati svježinu. To me u ovom trenutku najviše brine.”

Kapetan momčadi kao ključan igrač Zadrana još uvijek je upitan za sutrašnji dvoboj.

“Danas ima liječnički pregled i to je pod znakom pitanja. Jučer je doradio jedan dio treninga, no hoće li i koliko biti spreman za igru… Ne treba govoriti koliko je Ive bitan za momčad. No, što ćemo sad? Čekamo izvješće liječničke službe pa ćemo vidjeti.”

Danijel Jusup i više je nego upućen u trenutnu situaciju u kojoj se Zadar nalazi te će određenu problematiku nastojati i riješiti. Puno je momčadi, svaka utakmica se broji i svaka je jednako važna za izdizanje i psihološki preokret za koji još uvijek nije kasno.

“Dosta sam pratio. Od početka sezone sam gledao ne samo Zadar, već i druge ekipe. Očito će nešto trebati napraviti. Imam neke ideje, ali ne bih tu priču otvarao pred utakmicu.”

Utakmica s Cibonom na rasporedu je u petak 25. listopada 2019. s početkom od 20 sati. Zbog iznimnog interesa, blagajne u sklopu ŠC Višnjik krenule su s radom već danas od 10 do 18 sati, a radit će i sutra, na dan utakmice od 10 sati sve do 3. četvrtine utakmice.

Iskoristimo svi zajedno trenutak u kojem se nalazimo kako bi pružili momčadi istinsku podršku s tribina, kako bi se izdigli iz situacije u kojoj se momčad nalazi i kako bi pokazali svu raskoš zadarskog srca.

Izvor: KK Zadar

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
DANIJEL JUSUP: “U Zadru se uvijek osjećam komforno. To je moj grad, moj Klub!", 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program