Vučić: Srbi neće dopustiti da ih Hrvati i Bošnjaci nazivaju agresorima

Objavljeno: 14.9.2019. u 10:05
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Srbi  neće dopustiti da ih Hrvati i Bošnjaci nazivaju agresorima, upozorio je sinoć srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u Drvaru, gradiću u BiH koji su hrvatske snage zauzele 1995. što Srbi smatraju okupacijom i etničkim čišćenjem.

Drvar, Grahovo i Bosanski Petrovac većinske su srpske općine koje su Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane zauzeli u jesen 1995. od snaga bosanskih Srba u sklopu napora za okončanje rata u BiH.

Prema srpskim dužnosnicima, iz tih je općina u zapadnoj Bosni tada prognano ili je pobjeglo 120.000 Srba.

“Večeras obilježavamo stradanje našeg naroda. Svi pokušavaju umanjiti naše žrtve i proglasiti nas agresorima. I ne samo rata 90-ih, nego i onih koji su stvarali nacističke države. Iznenada su i oni postali osloboditelji“, rekao je Vučić na skupu u povodu “Dana sjećanja” na Srbe stradale u 20. stoljeću.

Dodik: Hrvatska armada je etnički očistila Srbe u Drvaru

Upozorio je kako Srbi neće prihvatiti krivotvorenje povijesti. “Poštujemo Hrvate, poštujemo Bošnjake i želimo u miru s njima živjeti desetinama, stotinama godina. Ali ne damo da se od srpskog naroda pravi krivca za ono za što nije bio kriv“, istaknuo je.

Srpski član kolektivnog predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je ‘hrvatska armada’ etnički očistila Srbe u Drvaru i zapadnoj Bosni.

“Ovaj Drvar, Grahovo, Glamoč je bio izgubljen jer je armada Hrvatske etnički očistila ove krajeve“, kazao je Dodik.

Vučić je također najavio da će Srbija izgraditi crkvu na Petrovačkoj cesti kojom su se hrvatski Srbi povlačili iz Hrvatske u BiH kada su hrvatske snage u akciji ‘Oluji’ u ljeto 1995. oslobađale dotad okupirana područja Hrvatske.

“Baš na Petrovačkoj cesti izgradit ćemo crkvu gdje su Srbi najviše stradali. Srbija će izdvojiti taj novac“, dodao je.

Drvar, Jajce i nekoliko drugih gradova u zapadnoj Bosni osvojile su hrvatske postrojbe u sklopu vojno-redarstvene operacije Maestral koja je kasnije dovela do kraja rata i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ranije su hrvatski predstavnici u Hercegbosanskoj županiji najavili obilježavanje 24. obljetnice ‘oslobađanja Drvara’ i zapadne Bosne u Drvaru, no taj je događaj otkazan.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Vučić: Srbi neće dopustiti da ih Hrvati i Bošnjaci nazivaju agresorima, 1.0 out of 5 based on 1 rating

4 komentara za “Vučić: Srbi neće dopustiti da ih Hrvati i Bošnjaci nazivaju agresorima”

 1. Ahahaahaaa
  Vi ste agresori i točka
  Četnici masovne ubojice djece Škabrnje Vukovara Iloka Ovčare Veleprometa Knina Nadina Benkovca Kruševa Ervenika Zadra Banovine Hrvatske, Šibenika Splita Dubrovnika Sinja Petrinje Osijeka Gospića Otočca
  Bili ste i ostali drugi genocidan narod iza Nijemaca jedini od strane NATO-a koji ste morali biti naučeni bombama da se smirite jer ste djecu na Kosovu klali silovali smaknuća izvršavali ritualno strijeljanje silovanje klanje kakvo svijet vidio nije od drugoga svj rata
  Dvadeset hladnjača mrtve djece Kosovara nađeni su u Srbiji konkretno u Batajnici
  Vučiću smrade nacisitčki
  Zbog tebe i takvih djetinjstvo nam je uništeno
  Super ste prošli nakon što ste nas ubijali četiri godine super ste prošli

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Popovac i njegova stranka u hrvatskojje tetoristivka stranka.triba je zabranit.cilj je libanozirat Hrvatsku demokratslu drzavu.cetnike na vrbe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. O debiIa nepismenih s dijagnozom. Teško će naša država naprid s ovakvom omladinom

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 4. Srbija je jedina zemlja na svijetu sa titulom genocidne tvorevine,a “pečat” te sramote zaustaviše Englezi zadnji tren, ali bombardiranje nisu uspjeli zaustaviti,jer genocidna nacija razumije jezik vatre i ognja

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program