U TIJEKU ONLINE ANKETA Općina Poličnik gradi Dom za boravak starih i nemoćnih osoba

Objavljeno: 22.9.2019. u 14:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Općina Poličnik ima namjeru, ukoliko se pokaže dovoljan interes mještana, izgraditi Dom za boravak starih i nemoćnih osoba na području Općine. Isto tako, ukoliko postojeći društveni domovi na području Općine zadovoljavaju zadane kriterije, isti će se također staviti u funkciju boravka za stare i nemoćne osobe, priopćeno je.

Boravak je socijalna usluga koja obuhvaća cjelodnevni i poludnevni boravak.

Cjelodnevni boravak može trajati od 6 do 10 sati, a poludnevni boravak od 4 do 6 sati dnevno.

Ovom uslugom korisniku se osiguravaju izvaninstitucijski oblici skrbi u njegovoj lokalnoj zajednici, pri čemu korisnik ostaje u vlastitom domu/obitelji.

U sklopu cjelodnevnog ili poludnevnog boravka korisniku se osigurava zadovoljavanje životnih potreba pružanjem usluga prehrane, održavanja osobne higijene, brige o zdravlju, čuvanja, odgoja, njege, radnih aktivnosti, psihosocijalne rehabilitacije, organiziranja slobodnog vremena, organiziranog prijevoza, ovisno o utvrđenim potrebama i izboru korisnika.

Općina je pripremila i kratki upitnik koji se provodi u svrhu planiranja i organiziranja boravka za stare i nemoćne osobe na području Općine. Isti možete popuniti ovdje, najkasnije do 30. rujna 2019. godine.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
U TIJEKU ONLINE ANKETA Općina Poličnik gradi Dom za boravak starih i nemoćnih osoba, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program