TRADICIONALNA AKCIJA “Sigurno u školu s HAK-om”

Objavljeno: 17.9.2019. u 08:46
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U sklopu početka nove školske godine Autoklub Zadar organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“.

U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Hrvatski autoklub, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Prometna policija.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Akcijom se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Djelatnici Autokluba Zadar će u sklopu prvog i drugog tjedna nastave posjetiti prvašiće u Osnovnim školama u Zadru – naše malene sugrađane koji se po prvi puta nalaze sami u ulogama pješaka. Kroz razgovor, igru i demonstracije upoznati će ih s pravilima i važnosti opreza u prometu.

- U sklopu akcije “Sigurno u školu s HAK-om”, pripremili smo završni događaj koji će se održati u subotu, 21. rujna 2019. s početkom u 9 sati na Poljani pape Ivana II (Forum). Ovim putem pozivamo djecu da dođu s biciklama, rolama, romobilima, provozaju se na našem poligonu, zabave se s našom maskotom Zebrom, sudjeluju u našim igrama gdje ih očekuju bogate nagrade, te se na zabavan način upoznaju s prometom i njegovim opasnostima. Svako dijete dobiti će prigodan poklon, najavili su iz HAK-a.

Također, ovim putem Autoklub Zadar poziva:

- vozače na oprez u prometu jer statistike govore da u Europi godišnje pogine oko 8000 pješaka, od kojih svaki četvrti strada na pješačkom prijelazu.

- roditelje da paze kako se ponašaju u prometu – jer djeca oponašaju njihove postupke. Roditeljski postupci izravno utječu na buduće stavove djece.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program