Stiže polarni val i nagla promjena – drastično zahlađenje, pljuskovi i oluje

Objavljeno: 14.9.2019. u 16:35
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon ljetnog vikenda, dolazi velika promjena vremena koja sa sobom donosi drastično zahlađenje.

“Premda su neki već proglasili kraj ljetu, ono će se nastaviti dokazivati tijekom vikenda i početkom novoga tjedna, a kasnoljetni ugođaj kakav mnogi priželjkuju u rujnu vjerojatno ćemo imati i na kraju tjedna. Ali ne i potkraj utorka i u srijedu, u većini Dalmacije tek četvrtak – kada će se vrijeme naglo promijeniti – temperatura se osjetno sniziti, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje vjerojatno i nevrijeme.

Ako ono i izostane – bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare”, piše u prognozi za HRT Zoran Vakula.

Na kopnu će i nedjelja te ponedjeljak još biti pretežno sunčani, s jutarnjom svježinom, ponegdje i maglom, te mnogima ugodnom dnevnom toplinom. Stabilnom vremenu doći će kraj u utorak poslijepodne, kada će se sa sjevera jače naoblačiti uz kišu, pa i grmljavinu, te osjetan pad temperature zraka i umjeren sjeveroistočni vjetar. No već od četvrtka opet raste vjerojatnost za više suhog i sunčanog vremena.

Na Jadranu će sunčano i vrlo toplo, mjestimice čak i vruće biti sve do srijede, kada dolazi izražena promjena vremena, najprije na sjeverni Jadran, a u noći na četvrtak i sve do juga zemlje. Pljuskovi praćeni grmljavinom bit će česti, a moguće je i nevrijeme. Nakon umjerenog juga od srijede će zapuhati jaka, na udare i olujna bura, a temperatura će se sniziti.

Stiže hladni val

Meteoservis Severe Weather Europe na svojoj stranici najavljuje prodor jake hladne fronte na područje istočne i središnje Europe.

“Snažna hladna fronta prvo će se u ponedjeljak uzdignuti nad zapadnom Europom, dok se na području istočne Europe prodor hladnog zraka očekuje u utorak navečer. Temperature će pasti za 5 do 10 Celzijevih stupnjeva ispod prosjeka, a moguće je i da će se u dijelovima spustiti i do 0 stupnja”, piše Severe Weather Europe.

Kako javlja ovaj servis, temperature će pasti za 10-ak stupnjeva i očekuje se da neće značajno rasti sve do vikenda.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Stiže polarni val i nagla promjena - drastično zahlađenje, pljuskovi i oluje, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program