Pravomoćna odluka – Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj!

Objavljeno: 23.9.2019. u 17:57
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je pravomoćnu odluku po kojoj Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke, objavljeno je u ponedjeljak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

U priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama suda stoji kako je Prizivno vijeće Odjela za opći kriminal, u postupku po zamolnici pravosudnih tijela Hrvatske od 11. lipnja ove godine za izručenje Zdravka Mamića, u cilju vođenja kaznenog postupka pred Županijskim sudom u Osijeku po optužnici za počinjenje kaznenog djela zločinačko udruživanje i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, odlučujući o ocjeni ispunjenosti zakonskih pretpostavki za izručenje, donijelo rješenje kojim je potvrđeno prvostupanjsko rješenje Suda Bosne i Hercegovine od 29. kolovoza.

Tim je rješenjem utvrđeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Mamića. Prvostupanjsko vijeće je, analizirajući primjenu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći i Ugovora o izručenju potpisanog između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji predviđa mogućnost izručenja i vlastitih državljana pod precizno utvrđenim uvjetima, utvrdio da u ovom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za izručenje bivšeg čelnika “Dinama” s obzirom na to da kazneno djelo za koje je optužen u Hrvatskoj nije propisano kao kazneno djelo u BiH.

Zdravko Mamić pobjegao je u BiH u lipnju 2018. godine, samo dan uoči izricanja osuđujuće presude po optužnici koja ga je teretila za izvlačenje novaca iz “Dinama”.

U toj ga zemlji, u kojoj boravi u Međugorju, od izručenja štiti bosanskohercegovačko državljanstvo.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Pravomoćna odluka - Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj!, 1.0 out of 5 based on 1 rating

3 komentara za “Pravomoćna odluka – Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj!”

 1. Bolje.
  Kad bi eventualno bio izručen brzo bi bio i oslobođen po svim točkama. Taj film smo nedavno gledali.Ionako od povrata opljačkanog novca nema ništa.
  Neka njega i dalje u svojoj pravoj domovini.Nadam se da će mu se i rodijak, poglavica Zagreba, uskoro pridružiti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Lažni Branitelj

  Pošaljite i obitelj k njemu, oduzeti svu imovinu i sritno im bilo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 3. Popišam se na hr i bih pravosuđe i na svakog ko glasa za tu bagru!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program