“POKRET SREĆE” Kreće antidementni program za starije Zadrane

Objavljeno: 09.9.2019. u 11:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U sklopu Programa „Mladi: snaga zajednice“ inicijativa „Pokret sreće (Aktivni život za aktivne umirovljenike)“ koju financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva poziva naše starije sugrađane, umirovljenike, na zabavne aktivnosti koje zahtijevaju određeni intelektualni napor, ali istodobno osiguravaju kvalitetno druženje i jačanje mentalnih sposobnosti.

Dio programa (tzv. Antidementni) koji je usmjeren na mentalnu aktivnost naših starijih sugrađana kao prevencija za mentalne bolesti tj. demenciju održavat će se svakog petka počevši od 13. rujna do kraja mjeseca studenoga u GKZD Ogranku „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima u vremenu od 10:00 – 11:30 h.

Tzv. Antidementni program ima za cilj jačanje mentalnih sposobnosti i socijalnu interakciju, a zamišljen je kao mentalni trening u sklopu kojeg će se igrati memorijske, enigmatske i strateške igre, razne mozgalice, zagonetke i kvizovi.

Inicijativa traje tri mjeseca, od početka rujna do kraja studenoga, aktivnosti u sklopu programa inicijative za sve umirovljenike su besplatne, broj sudionika radionica ograničen je na 15, a za sve dodatne informacije i predbilježbe možete nazvati na 095 556 70 89 ili poslati upit na stefulic.ana@gmail.com.

Voditeljica programa inicijative je Ana Štefulić, mag. talijanskog jezika i književnosti te apsolventica engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru, a tzv. Antidementni program vodi Ana Fundak, prof. iz centra za poduku Tempero.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
"POKRET SREĆE" Kreće antidementni program za starije Zadrane, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program