PAO ŠKOLSKI SUSTAV, A IZ CARNETA STIGAO NEVJEROJATAN ODGOVOR: ‘Morat ćemo lijepiti papire na oglasne ploče’

Objavljeno: 05.9.2019. u 12:47
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Prije nekoliko dana pale su web-stranice hrvatskih škola, zbog čega roditelji nemaju informacije o početku školske godine

U eri e-škola, tableta i najavljene digitalizacije školstva, hrvatske su se osnovne i srednje obrazovne institucije vratile u predinformatičko doba te s roditeljima i đacima o najbitnijim informacijama komuniciraju papirnatim obavijestima na oglasnim pločama. Razlog tomu je pad školskih web-stranica u sustavu CARNET-a.

Printanje obavijesti

Uz printanje papira, djelatnici škola nekoliko dana prije početka nastave pokušavaju saznati od CARNET-a što se događa, a s druge strane ih pritišću tisuće roditelja kojima su važni podaci o početku nastave, dijeljenju udžbenika ili svečanostima za prvašiće. Situacija traje od ponedjeljka i još uvijek nije poznato kad će se sustav vratiti u normalu.

“Morat ćemo staviti oglas na ulazu u školu, kao u dobra stara vremena kako bismo roditelje obavijestili o svim potrebnim informacijama. Problem nam je i zapošljavanje, jer svi natječaji za zapošljavanje nastavnika moraju biti objavljeni na web-stranici škole, a to sad nismo u mogućnosti napraviti, kaže Ivan Vukić, ravnatelj OŠ Srdoči.

Veći broj korisnika, manji broj učenika

Ravnatelji škola za Novi List potvrđuju kako nisu saznali ništa, osim toga da će se problem brzo riješiti. Iz CARNET-a su šturo odgovorili kako intenzivno rade na otklanjanju teškoća koje su nastale zbog pojačanog priljeva korisnika na web-stranice. No, ta priča ne drži vodu, jer je broj učenika u 1200 hrvatskih škola u padu. Sličan odgovor je stigao i iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, iz kojeg kažu da su žurno kontaktirali CARNET koji radi na rješavanju problema.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
PAO ŠKOLSKI SUSTAV, A IZ CARNETA STIGAO NEVJEROJATAN ODGOVOR: ‘Morat ćemo lijepiti papire na oglasne ploče’, 5.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “PAO ŠKOLSKI SUSTAV, A IZ CARNETA STIGAO NEVJEROJATAN ODGOVOR: ‘Morat ćemo lijepiti papire na oglasne ploče’”

  1. Ha ha ha ha… A što kaže “ministarka” Divljak?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program