NOVI PROJEKT Koncertni ured Zadar predstavlja: “Kneževa unplugged”

Objavljeno: 30.9.2019. u 12:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Franz von Suppé i Koncertni ured Zadar pozivaju na natjecanje kreativnih glazbenika Kneževa unplugged. Franz von Suppé je skladatelj s važnim mjestom u povijesti glazbe, otac bečke operete, koji je rođen u Splitu, a od druge godine života do završetka gimnazije živio u Zadru, odakle je otišao u Beč gdje je postao slavan.

Kneževa unplugged novi je projekt Koncertnog ureda Zadar, koji je dobio podršku Ministarstva kulture na natječaju Razvoj publike u kulturi 2019. Ciljevi projekta su afirmacija mladih glazbenika i vizualnih umjetnika te razvoj publike, a sve kroz format natjecateljskog tipa ali s naglaskom na kreativnost izričaja.

Natjecati se mogu bendovi, solisti, bilo kojeg žanra, koji stvaraju svoju originalnu glazbu. Zainteresirani trebaju poslati snimku dviju skladbi i biografiju do 100 riječi na kuzd@kuzd.hr. Snimke ne moraju biti studijske kvalitete. Stručni žiri daje posebne bodove onima koji u svoj glazbeni materijal uklope kratki motiv iz uvertire Laka konjica skladatelja Franza von Suppéa. Glazbenici imaju slobodne ruke kako Suppéa uklopiti u svoj izričaj – bilo u formi covera, samplea, loopa, riffa – ovisno o žanrovskim sklonostima. Natjecatelje očekuju novčane nagrade i nagradno snimanje. Više o prijavi na natjecanje može se naći na adresi www.kuzd.hr/unplugged

Projekt ima za cilj doprinijeti afirmaciji mladih glazbenika, a ujedno i njih i njihovu ciljanu publiku – mlade različitih supkultura – privući u prostor Kneževe palače i učiniti da se u njemu osjećaju dobrodošlima. Također, glazbenike se uvodi u inovativnu komunikaciju s glazbenom baštinom, na način da im se, pored slobodnog programa, zada i motiv iz klasične glazbe. Uvođenjem suradnje s mladim vizualnim umjetnicima naglašava se multidisciplinarna strana projekta – a sve navedeno u konačnici stvara nove protagoniste kulturnih zbivanja i njihovu novu publiku.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program