NIJE KRAJ Općinski državni odvjetnik Ivica Škara najavio nova ispitivanja u predmetu krađe na Zračnoj luci Zadar!

Objavljeno: 05.9.2019. u 16:01
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon što je Z NET portal objavio svjedočenje jedne od odgovornih osoba sa Zračne luke Zadar, a koje baca sjenu sumnje na ozbiljnost optužnice koju je 28. kolovoza podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u predmetu “dvostrukih blagajni” na ZL, općinski državni odvjetnik Ivica Škara najavio je nova ispitivanja…

Podsjetimo, nakon što je iz ODO Zadar objavljeno da se opsežna istraga u koju su u jednom trenutku uključeni bili i krimovci iz Rijeke svela u finalu na tužbu države protiv šefice ugostiteljstva i šefa konobara za krađu, pojedinačno, 37 kuna na dan, redakciju Z NET portala kontaktirala je jedna od odgovornih osoba sa Zemunika, spremna o istome svjedočiti pred istražiteljima i(li) sudom.

Evo što nam je rečeno:

“U vrijeme dok su optuženi radili na ZL, dnevni utržak subotom u sezoni bio je oko 2.000,00 kn!? I tada, kao i uvijek, to je bio najprometniji dan sa najviše zrakoplova. Pa zar za ODO to nije očiti dokaz utaje zarađenog novca na međunarodnom šanku?! Taj mizerni utržak prije otkrića i sumnji u krađu?! Čim su ovi otišli, odnosno po otkrivanju afere, taj utržak je bio i do 40.000 kn u sezoni. Dodamo li i da u njihovo, i u vrijeme Katice Pupić Bakrač, nije bilo ni fiskalizacije… Možete misliti o kojim iznosima može biti riječ. U vrijeme direktorice Pupić Bakrač naručen je programer iz Hercegovine koji je napravio program za dvostruku blagajnu na međunarodnom šanku. Sezonka koja je radila na šanku sa optuženima sve je znala i sve je svojedobno prijavila – i to kome su se koverte s novcem nosile i po čijem je nalogu uništavala nefiskalizirane račune. Mislim da konačno treba ispitati porijeklo imovine svih uključenih, to je jedini način da se utvrdi gdje su nestali novci sa ZLZ. Istraga je trebala obuhvatiti i to da se u ugostiteljstvu Zračne luke u predmetno vrijeme otkrilo i da su u prodaji kava i sokovi proizvođača s kojim ZL Zadar – nije radila. Sokovi su uočeni u prodajnim rashladnim vitrinama, dok su kavu sami kupovali i donosili na šank, te je prodavali.”

Kako smo i najavili, o citiranom smo informirali i općinskog državnog odvjetnika Škaru koji je, prema tvrdnji našeg sugovornika sa Zemunika, već trebao biti upoznat s takvim iskazom. No, nismo stekli takav dojam.

Evo što nam je, nakon polusatnog neslužbenog razgovora, službeno priopćio:

“Ovo državno odvjetništvo tijekom istrage provelo je više sofisticiranih vještačenja, te ispitalo veći broj svjedoka iz oštećenog trgovačkog društva u vezi inkriminiranih kaznenih djela, te da je iznos štete utvrđen nakon provedenih svih naloženih vještačenja. Isto tako ukoliko imate saznanja o osobama koje imaju nova saznanja o inkriminiranom događaju posebno u vezi vašeg navoda da vam je sugovornik odgovorna osoba oštećenog društva, te da ima određena saznanja o inkriminiranim događajima slobodni ste istog uputiti u ovo državno odvjetništvo ili na policiju.”

Nakon tri godine izvida, istrage i vještačenja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru aferu “dvostruke blagajne na Zračnoj luci Zadar” dovelo je do 37 kuna na dan teške optužnice koja u potpunosti eskulpira naglo obogaćenu direktoricu Pupić Bakrač iz čije imovinske kartice vrišti da je najplodnije godine provela upravo u Zemuniku (LINK1LINK2LINK3LINK4LINK5).

“Sofisticirana” istraga koju Škara spominje za nju nije pronašla pitanja, što je iznimno interesantno.

Kako smo i ranije najavili, u dogovoru s našim sugovornikom, svjedokom krađe na Zemuniku, svakako smo spremni odazvati se na poziv istražitelja i otkriti im njegov identitet.

Dotle, očekujemo da po pitanju nečuvene pravosudne abolicije bogaćenja Pupić Bakračeve i sramotne optužnice koja nije ništa do znak konačne kapitulacije pravosuđa reagira državni odvjetnik, ministra pravosuđa, te USKOK.

(Nastavlja se.)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.8/5 (9 votes cast)
NIJE KRAJ Općinski državni odvjetnik Ivica Škara najavio nova ispitivanja u predmetu krađe na Zračnoj luci Zadar!, 4.8 out of 5 based on 9 ratings

7 komentara za “NIJE KRAJ Općinski državni odvjetnik Ivica Škara najavio nova ispitivanja u predmetu krađe na Zračnoj luci Zadar!”

 1. Sve otkriti i kazniti one koji su krali..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Pravda je u pravilu spora, ali to nikako ne smije značiti i nedostižna ma na koga se odnosila. Da, sve istražiti bez muljanja i primjereno kazniti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Slažem se s Vama! Ovako bi trebalo biti,no u praksi ta “pravda” brza je i učinkovita JEDINO kad se lomi po leđima-sirotinje!!
   Ugodan dan,gospodo!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Da je ovo pravna drzava, blokirali bi svu imovinu osobama umijesanim u ovu kradju. I dok ne dokazu odakle im do zadnje lipe nebi raspolagali istom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Programer za “dvostruku blagajnu ” iz….Ercegovineeee evala Kikasi i ostala smrdija …Hercegovanci su zahebali i silicon valley….Hercegbosno mila matiii tebe ljube svi Rvatiiii… p.as mater…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (4 votes cast)
 5. Pljačke stoljeća

  Možete im soli na rep staviti
  Oprali su lovu imaju Ville apartmane i luksuzne stanove pupići pogotovo
  Strašno
  Gori su od Ratka mladića

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Godinama se tu kralo i nikom nista.
  Opcinski drzavni odvjetnik nema saznanja o tome ??
  Ajme di mi to zivimo?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program