NA NJIMA SVIJET OSTAJE? Srednjoškolci Zadarske županije imaju najveći broj ukora – svaki drugi ima neku kaznu!?

Objavljeno: 15.9.2019. u 08:47
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kontinuirano vodi podatke o kaznama i pohvalama učenicima. Čak 37,51 posto srednjoškolaca u Zadarskoj županiji dobilo je neku kaznu, piše portal srednja.hr, a ako gledamo samo dečke onda vidimo da je kažnjen svaki drugi zadarski srednjoškolac

Najviše kaznenih mjera lani su ostvarili zagrebački učenici, njih čak 6.007. Škole u glavnom gradu izdale su 1.471 ukor, 333 opomene pred isključenje i 55 strogih ukora. Čak 45 zagrebačka učenika zaradila su isključenje iz škole, a 6 ih je preseljeno u drugu školu.

Za Zagrebom slijedi Splitsko-dalmatinska županija u kojoj su izrečena 5.185 kaznena mjera. Isključenje u Splitu je dobilo čak petero učenika više nego u Zagrebu.

No možda nije fer gledati samo broj izrečenih mjera jer je logično da će ih biti najviše ondje gdje je najviše učenika, u Zagrebu i Splitu. Pogledajmo zato postotke koji nam otkrivaju pravu stranu učeničkog ponašanja.

Najgori su Zadrani. I to drugu godinu zaredom. Čak 13,16% zadarskih učenika prošle školske godine dobilo je neku kaznenu mjeru. Dakle, svaki osmi učenik u Zadru lani je kažnjen zbog nedoličnog ponašanja.

Zadrane slijede učenici Osječko-baranjske županije, gdje je neki oblik kazne dobilo 11,38% učenika.

U Krapinsko-zagorskoj županiji samo je 4% učenika lani dobilo neku kaznu, a u cijeloj je županiji samo jedan nesretni Zagorec zaslužio preseljenje u drugu školu. U Zadarskoj županiji, iz škole je isključeno njih 56.

Ako pogledamo samo osnovce, najgori su Međimurci, gdje je neku vrstu kazne dobilo 6,14 posto učenika. Najbolji su Dalmatinci. U Splitsko-dalmatinskoj županiji kažnjeno je tek 1,79 posto učenika osnovne škole.

Kad gledamo samo srednje škole, najbolji su opet u Krapinsko-zagorskoj s 7,59%, a najgori u Zadru.

Čak 37,51 posto srednjoškolaca u Zadarskoj županiji dobilo je neku kaznu.

Kad kazne razvrstamo po spolu, također dolazimo do zanimljivih brojki, no Zadar i okolica i dalje prednjače.

Najviše kažnjenih osnovnoškolki dolazi iz Međimurske županije (3,96%), odakle dolazi i najviše kažnjenih osnovnoškolaca (8,23%). Kad su srednjoškolci u pitanju, škole su kaznile više od 26 posto srednjoškolki iz Zadra, a gotovo svaki drugi zadarski srednjoškolac (49,35%) dobio je neku vrstu kazne.

Najveći postotak pohvaljenih dolazi iz Zagrebačke županije. U okolici glavnog grada pohvaljeno je 38,79 posto učenika.

Primorsko-goranski osnovci uspjeli su ih prestići pa je tako pohvalu dobilo 45,95 tamošnjih osnovaca.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
NA NJIMA SVIJET OSTAJE? Srednjoškolci Zadarske županije imaju najveći broj ukora - svaki drugi ima neku kaznu!?, 1.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “NA NJIMA SVIJET OSTAJE? Srednjoškolci Zadarske županije imaju najveći broj ukora – svaki drugi ima neku kaznu!?”

  1. Roditelji su na stranputici života sa ovakvim nesigurnim vremenima i tvrtkama i poslodavcima koji su se potrudili osigurati svoju budućnost a nama je iseliti
    Nema druge
    Djeca pate i vide muku roditelja

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program