FOTO Marko Čulina predvodio delegaciju 112. brigade u Vukovaru

Objavljeno: 16.9.2019. u 12:22
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Delegacija Udruge dragovoljaca i branitelja 112. brigade HV bila je ovih dana na memorijalnom putovanju u Grad-heroj Vukovar te ostala mjesta obrane i stradanja hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu.

Delegaciju je predvodio predsjednik Udruge i prvi zapovjednik 112. brigade pukovnik Marko Čulina. Posjetili su Spomen dom na Ovčari i stratište ranjenika iz vukovarske bolnice, Memorijalno groblje na kojemu su pokopani hrvatski branitelji, Bolnicu, Memorijalni muzej Domovinskog rata u Vukovaru, mjesto stradavanja generala Blage Zadre na trpinjskoj cesti, koja je ujedno bila i groblje uništenih tenkova JNA i četnika. Na svim mjestima odana je počast stradalim hrvatskim braniteljima.

Osim Grada-heroja Vukovara delegacija je posjetila i obišla susjedna mjesta stradavanja i obrane. Posjetili su Vinkovce, Nuštar, Dalj, Bogdanovce, Borovo selo, Marince i druga.

Ovo putovanje predvđeno godišnjim planom rada Udruge realizirano je uoči obilježavanja 28 godišnjice Obrane grada Zadra koji je pokraj Vukovara isto bio jedna od glavnih meta napada JNA i četnika i koji je pretrpio velika razaranja. Herojskom obranom Grada, u kojoj je uz ostale postrojbe glavnu ulogu odigrala 112 brigada, Zadar je obranjen, a neprijatelji nisu uspjeli ostvariti plan okupacije Zadra presijecanja Hrvatske.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
FOTO Marko Čulina predvodio delegaciju 112. brigade u Vukovaru, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

1 komentar za “FOTO Marko Čulina predvodio delegaciju 112. brigade u Vukovaru”

  1. VUKOVAR NIKAD BITI BUKOBAP!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program