“DVOSTRUKE BLAGAJNE” NA ZL ZADAR – JESU LI “NESTALI” DOKAZI I SVJEDOČENJA? Svjedok afere: “Zna se kome su se nosile koverte i za koga su se uništavali računi, te ‘na crno’ prodavali sokovi i kave”

Objavljeno: 02.9.2019. u 08:23
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon tri godine, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru aferu “dvostruke blagajne na Zračnoj luci Zadar” konačno je dovelo do optužnice. Opsežna istraga u koju su u jednom trenutku uključeni bili i krimovci iz Rijeke okončana je tužbom države protiv šefice ugostiteljstva i šefa konobara, za krađu, pojedinačno, 37 kuna na dan.

U potpunosti je eskulpirana naglo obogaćena ondašnja direktorica Zračne luke, Katica Pupić Bakrač, prema čijoj se imovinskoj kartici i deficitu objašnjenja lako da zaključiti da je najplodnije godine provela upravo u Zemuniku (LINK1, LINK2, LINK3, LINK4, LINK5).

Iznimno je neobično da Državno odvjetništvo za nju u ovom predmetu nije imalo mnogo pitanja, ili nijedno.

Začuđujuće je i to što se od početka javne rasprave o ovoj aferi, a sve na osnovu iskaza djelatnika u Zračnoj luci, spekuliralo o “zamračenim” milijunima. U optužnici o istima niti traga.

Dvostruke je blagajne, podsjetimo, sasvim slučajno otkrila nasljednica Pupić Bakračeve, Irena Ćosić, koja je posumnjala u male (ili manje) utrške tamošnjeg ugostiteljskog objekta. Nalaz Državnog odvjetništva sugerira da ili Ćosićeva ima toliko istančan “njuh” pa je uočila da nedostaje 74 kune na dan, ili da je utržak izuzetno prometnog caffea tek nešto veći od tog iznosa, pa je i krađa takve “siće” dovoljna za sumnju?

Cijeli niz neobičnih okolnosti u ovoj pravosudnoj priči, dakle.

Optužnica zadarskog ODO-a dočekana je na Zračnoj luci Zadar uz podsmijeh.

“U vrijeme dok su optuženi radili na ZL, dnevni utržak subotom bio je oko 2.000,00 kn, a čim su otišli, odnosno po otkrivanju afere, taj utržak je bio i do 40.000 kn u sezoni”, kazuje naš sugovornik, inače jedna od odgovornih osoba na ZL Zadar koja je svoj iskaz dala i u istrazi.

Pomnožimo li to s 41 mjesecom, za koji su period krađe optuženi… Dobit ćemo vjerojatno približno pravi iznos koji nedostaje sa Zračne luke Zadar.

Dodamo li svemu da u njihovo, i u vrijeme Katice Pupić Bakrač, nije bilo ni fiskalizacije, te da su šefica ugostiteljstva i Katica bile (i još su?) u tolikoj ljubavi da su zajedno sagradile kuću s bazenom u Zadru… Sve nekako u isto to vrijeme (LINK).

“Još u vrijeme direktorice Pupić Bakrač, naručen je programer iz Hercegovine koji je napravio program za dvostruku blagajnu na međunarodnom šanku. Sezonka koja je radila na šanku sa optuženima sve je znala i sve je svojedobno prijavila – i to kome su se koverte s novcem nosile i po čijem je nalogu uništavala nefiskalizirane račune”, kazao je za Z NET portal izvor sa Zračne luke Zadar (podaci poznati redakciji), spreman svjedočiti i pred sudom.

“Mislim da konačno treba ispitati porijeklo imovine svih uključenih, to je jedini način da se utvrdi gdje su nestali novci sa ZLZ”, dodaje naš sugovornik, uz napomenu da se u ugostiteljstvu Zračne luke u predmetno vrijeme otkrilo i da su u prodaji kava i sokovi proizvođača s kojim ZL Zadar – nije radila.

Obzirom na fantazmagoričnu optužnicu ODO-a Zadar, na neodoljiv dojam da na toj adresi bez da su prethodno i pročitane “nestaju” sve prijave o članovima obitelj Pupić Bakrač, bez obzira na svjedoke i(li) dokaze, te u konačnici obzirom na težinu iskaza našeg sugovornika, o svemu rečenom kroz naredne dane očekujemo očitovanje državnog odvjetnika, ali i ministra pravosuđa, te USKOK-a.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
"DVOSTRUKE BLAGAJNE" NA ZL ZADAR - JESU LI "NESTALI" DOKAZI I SVJEDOČENJA? Svjedok afere: "Zna se kome su se nosile koverte i za koga su se uništavali računi, te 'na crno' prodavali sokovi i kave", 5.0 out of 5 based on 5 ratings

5 komentara za ““DVOSTRUKE BLAGAJNE” NA ZL ZADAR – JESU LI “NESTALI” DOKAZI I SVJEDOČENJA? Svjedok afere: “Zna se kome su se nosile koverte i za koga su se uništavali računi, te ‘na crno’ prodavali sokovi i kave””

 1. Porijeklo imovine odmah ispitati , sve drugo je nula bodova

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
 2. Pandorina kutija. Taj film necete gledati dok su HDZ i SDP na vlasti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 3. Lažni Branitelj

  @Mrle-nažalost,vi ste u pravu.
  Pogledajte samo nekadašnjeg gradonačelnika, naravno, kao i većina političara, bija je u SK, potom prelazi u Pokret za Yu, pa u HNS i na kraju u HDZ-u.
  I sad bi mi tribali očekivati, da će oni sebe prokazati.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Ma jeli moguće da je u to vrijeme direktorica ZL Zadar, bila supruga MPB, velikog “borca” za pravdu, i borca protiv svih oblika kriminala, kod, kako on to želi prikazati, većine građana ovog grada, naravno osim sebe i svoje obitelji. Ovo je dobar poziv svima koji se bave otkrivanjem nelogičnosti u količini imovine, kod njega i njemu sličnih, da odrade svoj posao.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
 5. Svi komentari kao da ih je vlasnica portala naručila! Jadna, nema mirnog sna uz ovolike afera, a nekima je i sama bila ” na izvoru”!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program