Bitka za život djevojke: Skoro umrla od droge ‘krokodil’

Objavljeno: 20.9.2019. u 08:46
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Tinejdžerica je po dolasku imala prvi epileptični napad. Tijelo joj se grčilo, išla joj je pjena na usta, a liječnici su se svim snagama borili za njezin život, kaže očevidac

Liječnici zdravstvenih centara u Surdulici i Vranju napravili su veliki podvig kada su spasili maloljetnu pacijenticu koja se predozirala najopasnijom drogom na svijetu, piše u četvrtak Kurir.

Samo zahvaljujući brzoj reakciji i velikoj požrtvovnosti liječnika spašen je život tinejdžerici E. S. (16) iz Surdulice, koja se predozirala takozvanim „krokodilom“.

U noći s prošle srijede i četvrtka policija je hitnu dovezla tinejdžericu.

- Pacijentica je bila vrlo loše, u komatoznom stanju, sa širokim zjenicama, a krvni tlak joj je naglo padao… Odmah je došla liječnica Antonela Kusaković koja ju je zbrinula, a tinejdžerica je po dolasku imala prvi epileptični napad i odmah je dobila terapiju. Nakon pola sata prevezli su ju za ZC Vranje. Tijekom cijelog puta imala je epileptične napade, tijelo joj se grčilo, išla joj je pjena na usta, a liječnici su se svim snagama borili za njezin život – opisuje dramatično spašavanje jedan od očevidaca.

U ZC Vranje pacijenticu je prihvatila Suzana Tomić.

- Oko jedan poslije ponoći stigla nam je pacijentica u pratnji pedijatra i dvojice policajca. Bila je bez svijesti, ali bez poremećaja ritma srca i disanja i bez promjena na koži. Bila je u vrlo teškom stanju i prvo nije reagirala na terapije koje smo joj davali. Nikad se ovdje nismo susreli s takvim nečim kod tako mladog pacijenta. Nakon što je dobila terapiju i nakon što smo ju stabilizirali transportirali smo je na toksikologiju KC Niš – opisuje Tomić.

Stanje tinejdžerice je trenutno stabilno.

- Ministarstvo će u suradnji sa svim partnerima aktivno raditi i pratiti pojave novih psihoaktivnih supstanci i poduzimati adekvatne mjere kako bi se smanjile štetne posljedice po zdravlje pojedinca i društva u cjelini- rekla je Kurir Jelena Janković iz Centra za monitoring droga Ministarstva zdravlja.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program