AFERA “DVOSTRUKE BLAGAJNE” NA ZL ZADAR Što sve zna sezonka K. S., tko ju je “ušutkao”; tko nije imao za kruh i u tren oka se obogatio; čijim su se supruzima nosile “plave koverte”… – otkrivamo nove detalje koje je Odvjetništvo “previdjelo”!

Objavljeno: 10.9.2019. u 19:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Afera “dvostruke blagajne” na Zračnoj luci Zadar dobiva svoj nastavak. U razgovoru sa Z NET portalom, svjedok afere čiji smo dio iskaza ranije objavili, sada progovara i o dosad nepoznatim detaljima nevjerojatnog lopovluka koji je godinama trajao u Zemuniku i u konačnici završio s optužnicom teškom “74 kune”. Na Zemuniku su se dnevno krale tisuće kuna, kazuje naš sugovornik, uništavali se računi, dio zaposlenika međusobno se pokrivao, trgovalo se na crno, raznosile se “plave koverte” na i izvan Zračne luke… 

Prema iskazu našeg sugovornika, izvjesna K. S., sezonska radnica u Zračnoj luci u predmetno vrijeme, zapravo bi mogla biti jedan od ključnih svjedoka krađe. Točnije, modela po kojemu se kralo, te identiteta većine uključenih u istu.

“Žao mi je ako K. S. (podaci poznati redakciji) u konačnici nije rekla sve što zna, pa da se otkrije prava istina. Ali, zašto ODO ne nađe način da dođe do pravih podataka, ili da ta djevojka ispriča sve što zna. Ona je radila kao sezonka na Zračnoj luci. Vidjela je koverte koje su se spremale za blagajnu i za još neke. Čak se govorilo da se koverte nose suprugu jedne od uključenih u ovu aferu, dok je radio u HAC-u. Najviše o svemu je znao njihov izravno nadređeni, najpozvaniji je o svemu ovome svjedočiti. Uostalom, i odgovornost je tu, sve se događalo u njegovom sektoru. Za uklanjanje računa sa stolova znali su i neki zaposlenici, vidjeli su kad su se sklanjali računi. Onog dana kada je konobar dao otkaz, K. S. je bila u upravi i tada je rečeno da ona nije kriva, te da ostaje raditi. Ne znam samo je li ona sve što zna na koncu posvjedočila ODO-u. Ako je rekla da se ne sjeća, i to bi trebalo na neki način sankcionirati” – priča naš sugovornik.

Sokovi drugih proizvođača s kojima ZLZ nije radila, nastavlja, uočeni su u prodajnim rashladnim vitrinama, dok su izvjesni djelatnici ZL kavu sami kupovali i donosili je na šank, te prodavali.

“Sve se to odvijalo naočigled sviju. Nisam čuo svjedočenja ostalih sa Zračne luke Zadar, ali nije mi jasno što je sa svime time. Je li moguće da su se svi pozvali na sinkopu? A ako i jesu, zbog čega ODO nije istražilo malo bolje cijeli predmet, već su samo prikačili tih 74 kune na dan jer se ostalo, kao, ne može dokazati!? Išli su u optužnici samo sa onim što smo i mi sami knjigovodstveno uočili da ne štima. Ne znam što se i zbog čega vještačilo i istraživalo toliko dugo”, pita se naš sugovornik sa Zračne luke Zadar.

O naglom bogaćenju pojedinaca sa Zračne luke Zadar, Z NET portal pisao je u više navrata. Postupajući u ovom predmetu, Odvjetništvo je taj “detalj” čini se potpuno zanemarilo.

“Vi ste samo dotaknuli površinu priče, pišući o nevjerojatnom bogatstvu Pupić Bakračeve. Imate i ovo. Jedan od uključenih u aferu, primjerice, bio je izrazito slabog imovnog stanja u početku rada u Zemuniku. U toj mjeri da smo, kad mu je otac umro, skupljali novac za njega, da pokrije troškove sahrane. I onda, nakon par godina, isti taj čovjek otplati stan, kupuje zemljište za kuću, vozi bijesno auto… Ma mislim, vidjelo se sve. Odakle? Od aerodromske plaće? Sigurno ne”, kaže naš sugovornik.

“Ja sam za istinu, kakva god bila. No većina se ne bi zamjerala, a time i sami čine zlo jer štite one koji su krali. Sve što znam rekao sam u ODO Zadar, ne znam kako je i zašto sve to zanemareno. Ako treba, ponovit ću sve o čemu sam svjedočio.”

KATICA PUPIĆ BAKRAČ – Kako je “vrsna menadžerica” dospjela na Zavod za zapošljavanje?

Istraživanje detalja ove afere, i nakon podizanja optužnice, uznemirilo je duhove u Zadru. Mislilo se, kaže naš sugovornik, da je stvar gotova.

“Njen suprug hvali se da je Katica Pupić Bakrač ostavila milijune kuna u Zračnoj luci i da je mnogo radila. Možete misliti što je ona radila. Radili smo mi, ostali, a ona je putovala. Kad je tako vrsni menadžer, kako njen suprug tvrdi, kako je dospjela na Zavod za zapošljavanje? Neka njen suprug pojasni tu činjenicu. Očito se oboje godinama kite tuđim perjem. Trebao bi šutjeti i biti zahvalan što je sve ovako završilo i što mu se supruga konačno vratila doma, jer to je oduvijek htio. Dok je bila u ZL, nikad nije bila kod kuće.”

(Nastavlja se.)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.0/5 (24 votes cast)
AFERA "DVOSTRUKE BLAGAJNE" NA ZL ZADAR Što sve zna sezonka K. S., tko ju je "ušutkao"; tko nije imao za kruh i u tren oka se obogatio; čijim su se supruzima nosile "plave koverte"... - otkrivamo nove detalje koje je Odvjetništvo "previdjelo"!, 4.0 out of 5 based on 24 ratings

6 komentara za “AFERA “DVOSTRUKE BLAGAJNE” NA ZL ZADAR Što sve zna sezonka K. S., tko ju je “ušutkao”; tko nije imao za kruh i u tren oka se obogatio; čijim su se supruzima nosile “plave koverte”… – otkrivamo nove detalje koje je Odvjetništvo “previdjelo”!”

 1. Katastrofa od istrage

  Istražitelji namjerno nisu puno ulazili u srž problema po nečijim uputama ili ne znaju raditi svoj posao.. ono što je očigledno svima jasno kažu ne može se dokazati??jedan minimalni utržak dok su bili a kad su otiši nekoliko puta veći pa što tu ima biti nejasno???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 2. Prava istina

  svi moraju i trebaju reći istinu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. Jako čudni kriteriji za istragu, male i anonimne itržuju do devete kapi krvi, a ove parazaštićene ni onda kad se svjedoci sami javljaju ODO-u, sramota.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Novinari, mozda da potrazite rjesenje ove enigme u policiji nasoj zadarskoj.
  Ipak zanimljivo je kako Pupic zna buducnost.. hmm hmm

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 5. Nisam neki ljubitelj ni jednih ni drugih..ali uzasno me vrijeda to kicenje tudim perjem… neka gospoda kaze tko je odgovoran za R kompaniju… i neka pupic kaze koliko mu je u tim trenucima pomogao HDZ koje toliko napada i mrzi…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.7/5 (3 votes cast)
 6. Strijeljanje jedini spas za opstanak Države Hrvatske

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program