“UBOJICE U PROMETU” Zadarska policija u prvom tjednu primjene novog Zakona ispisala 643 kazne, te najavila novu akciju pojačanog nadzora brzine!

Objavljeno: 13.8.2019. u 13:38
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadarska policija izvijestila je o novim rezultatima Akcije Vikend

U nedjelju, 04. kolovoza, u 05.20 sati u Ulici Šetalište kneza Branimira u Biogradu na Moru, policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,48 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozaču je smješten u prostorije Policijske uprave zadarske do otrježnjenja te mu je izdan Obvezan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna.

Proteklog vikenda ( 09.-11. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 512 vozila i vozača, a poduzeli su 392 represivnih mjera

 alkotestirano je 122 vozača, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola

 105 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

 1 vozač bez položenog vozačkog ispita

 6 bez tehničkog pregleda i registracije

 1 vozač zbog nenošenja vozačke dozvole

 1 vozač je upravljao za vrijeme zabrane

 10 vozača je nepropisno pretjecalo

 175 vozača nije poštivalo prometni znak

 16 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa

 8 s uporabom mobitela u vožnji

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 6 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 31 prometna nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 5 osoba lake tjelesne ozljede.

U proteklom tjednu na području PU zadarske provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 643 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

Pritom je 145 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 37 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, 12 osoba sankcionirano je zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja 14 osoba je sankcionirano zbog nepropisnog pretjecanja, a 4 zbog nepropisnog skretanja.

U četvrtak, 08. kolovoza u 02.30 sati u Viru od strane policijskih službenika zaustavljen je osobni automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,07 g/kg, kod sebe nije imao vozačku dozvolu i u vožnji nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je izdan prekršaji nalog u novčanom iznosu iznosu od 6.300,00 kuna.

U srijedu, 07. kolovoza oko 16.20 sati na autocesti A1, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su osobni automobil šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 2,03 g/kg, te je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U srijedu, 07. kolovoza oko 02.20 sati u Ulici Prilaz Tome Matića u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su osobni automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 18-godišnjakinja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Vozačici slijedi optužni prijedlog zbog sumnje da je počinila prekršaj iz čl.216.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U kontrolu prometa uključen je maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

U razdoblju od 06.08.2019. u 00,00 sati do 11.08.2019. u 24,00 sati na području Policijske uprave zadarske dogodilo se 52 prometne nesreće. Ozlijeđeno je ukupno 11 osoba. Naime, 4 osobe su zadobile teške, dok je 7 osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i u narednom periodu nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama, te poduzimanjem mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

U periodu od 12. do 18. kolovoza provoditi će se pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen s akcijama organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.

Temeljem TISPOL-ovog plana aktivnosti za 2019. godinu na području država članica, kao i na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na prometnicama PU zadarske održat će se ova ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu te kako bi izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima uvijek i bez iznimke

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za ““UBOJICE U PROMETU” Zadarska policija u prvom tjednu primjene novog Zakona ispisala 643 kazne, te najavila novu akciju pojačanog nadzora brzine!”

 1. Iza svega krije se sve OSIM reda!!!!
  Država na koljenima od dugova i UHLJEBA
  Treba namaknuti lovu i onda sjetili se ovih prijestupnika nakon dvadeset godina krvi po cestama
  Dajte riješite bagru među vama neškolovanu agresivnu i bezobraznu i onda nas ganjajte ili tjerajte na red i disciplinu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program