U parkiranom automobilu u Zagrebu izmjeren 81 stupanj

Objavljeno: 13.8.2019. u 16:50
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U parkiranom automobilu na suncu u ponedjeljak je izmjeren 81 stupanj Celzijev, priopćili su iz Autokluba Maksimir najavivši da će iduće godine predložiti mjere prevencije u slučaju toplinskih udara, među kojima je i izrada termometra koji će signalima upozoravati na prekomjernu temperaturu u vozilu.

Iz Autokluba Maksimir izvijestili su kako je jučer u automobilu parkiranom na suncu izmjeren 81 stupanj Celzijev, što je za čak 7 stupnjeva više nego 25. srpnja, kad je temperatura bila 74 stupnja.

- Inicirat ćemo izradu termometara koji će odašiljanjem zvučnih i svjetlosnih signala upozoravao na prekomjerno podizanje temperature u kabinama automobila, traktora, kamiona, građevinskih strojeva, stoji u priopćenju.

Također, zatražit će i analizu mogućih štetnih utjecaja visokih temperatura na materijale ugrađene u unutrašnjosti automobila, kao i na definiranje koje su tekućine i materijali transportirani u automobilu potencijalna opasnost zbog isparavanja, eksplozije ili zapaljenja.

Najavili su i da će od zdravstvenih ustanova zatražiti da svoje savjete stanovništvu u pogledu sigurnog vremena izlaska iz kuća na vrućinu usklade s klimatskim promjenama.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
U parkiranom automobilu u Zagrebu izmjeren 81 stupanj, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program