SLUŽBENO: Policija ušla u Elektru Zadar – u tijeku izvidi!

Objavljeno: 20.8.2019. u 10:40
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U ponedjeljak ujutro iz Policijske uprave zadarske službeno je potvrđeno da su poslovni odnosi Elektre Zadar i „Lav zaštite“ Antuna Novoselovića postali predmet interesa i domaćeg pravosuđa, odnosno da su u tijeku policijski izvidi u Zvonimirovoj i Zrinsko frankopanskoj 20.

„Policijska uprava zadarska je u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom započela provođenje izvida, koji su  sukladno Zakonu o kaznenom postupku tajni, dok će javnost po dovršetku o rezultatima izvida  biti pravovremeno obaviještena“, stoji u dopisu iz PU zadarske.

Za unosno poslovanje bivšeg šefa zadarske Krim policije i prvaka SDP-a u Zadru Antuna Novoselovića i njegovog „Lava“, podsjetimo, doznalo se sasvim slučajno – javnom objavom Rješenja  Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je 17. lipnja ove godine poništena dva milijuna vrijedna Elektrina Odluka o odabiru „Lav zaštite“ za posao očitanja brojila potrošnje električne energije kroz naredne dvije godine.

Tim tragom, u samo nekoliko dana razotkriveno je da je zadarska ispostava HEP-a na temelju ugovora i narudžbenica za čišćenje, očitanja brojila i(li) usluge dojavnog centra kroz posljednjih deset mjeseci tvrtci primarno registriranoj „za tjelesnu i tehničku zaštitu“ isplatila gotovo milijun kuna; da Elektra Zadar i nakon poništenog natječaja posao očitanja brojila iz mjeseca u mjesec dodjeljuje Novoselovićevom „Lavu“ koji, proizašlo je pred Komisijom, nema niti ljude za obavljanje rečenog posla. U finalu, na vidjelo je izašla i jasna nečija namjera da se od javnosti skrije svaki trag ove neobične poslovne suradnje.

Sve do našeg insistiranja na svim detaljima njihova zajedničkog biznisa, u jednom trenutku i uplitanja u cijelu stvar i Povjerenika za informiranje RH, daleko od očiju javnosti, u nekoj od ladica HEP-a umjesto u javnom Registru ugovora, skriveni su bili svi dokazi o poslovanju ove dvije tvrtke.

Tek 13. kolovoza, nakon što je Policija ušla u Elektru Zadar i cijela se stvar zakotrljala, ugovori su konačno objelodanjeni u Registru EOJN-a. Iz njih proizlazi da Novoselovićev „Lav“ do sada ima sedam ugovora s Elektrom Zadar, a putem narudžbenica pet puta od njega su naručene usluge čišćenja i dojavnog centra. Sve, kako smo uvodno rekli, u iznosu tek nešto manjem od milijun kuna.

(Nastavlja se.)

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
SLUŽBENO: Policija ušla u Elektru Zadar - u tijeku izvidi!, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

3 komentara za “SLUŽBENO: Policija ušla u Elektru Zadar – u tijeku izvidi!”

 1. Dražiću koliko se struje u Zadru krade od tvojih djelatnika ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
 2. Što je s Vesnom Sabolič? Ona je sve ovo blagoslovila preko HNS-a u zamjenu za napredovanje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Ništa od toga
  To ostaje na lokalnim medijima i valjala se brda rodio se miš
  Elektra država u državi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program