POD POKROVITELJSTVOM PREDSJEDNICE Sutra starta 18. međunarodna utrka Starigrad – Veliko Rujno; direktor utrke Ljubo Ćesić Rojs

Objavljeno: 13.8.2019. u 10:53
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

18. MEĐUNARODNA PLANINSKA UTRKA STARIGRAD VELIKO RUJNO održat će se sutra, 14. kolovoza 2019. 

Start utrke je u 16.30 min ispred spomenika Stjepanu Radiću u Starigradu a cilj je ispred crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu.

Ovogodišnja planinska utrka ujedno s boduje za Kup svete obitelji skupa s polumaratonom Karlovac – Šišljavić koji se trčao u čast Svetog Josipa 01.05.2019 .Planinska utrka Starigrad Veliko Rujno jedna je od najstarijih planinskih trka u Hrvatskoj na kojoj je dosad sudjelovalo preko 1500 sudionika sa svih 7 kontinenata.

Trka je jedinstvena u svjetu start je na 0m n/v a cilj na 920m n/v ukupna dužina staze je 13,6 km.

Za ovogodišnju utrku prijavilo se preko 60 natjecatelja a do samog starta taj broj će biti i puno veći.

Na utrci će sudjelovati najbolji Hrvatski planinski trkači reprezentativci Ante Živković iz Dubrovnika , Marija Vrajić Hrvatska olimpijka u maratonu iz AK Maksimir, Maja Urban i Helena Gleđa iz Dubrovnika, a očekuje se start i ponajboljih trkača iz Zadarske županije na čelu s Lovrom Kalcem.

“Ovom trkom trajno zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici Majci Božjoj kojoj u čast njezina blagdana i trčimo već 18 godina zaredom kao i svim braniteljima bez kojih ne bi bilo ni slobodne Hrvatske. Zahvaljujem svima koji su kroz sve ove godine doprinjeli da se utrka održava i razvija ponajprije medijima koji prate ovu manifestaciju zatim Zadarskoj Županiji, Općini Starigrad, NP Paklenica Starigrad, Turističkoj zajednici Starigrad Paklenica, Pevecu, Parku prirode Velebit, Prirodnoj izvorskoj vodi Santa kao i gradu Zagrebu”, poručuje organizator:

“Hvala i predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović koja nam je dala svoje pokroviteljstvo i ove godine zaključio je direktor utrke Ljubo Ćesić Rojs počasni građanin općine Starigrad.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program