PAŠKA SOL UMJESTO SCENOGRAFIJE U skladištu Solane Pag održan koncert Lovre Pogorelića – pogledajte FOTOGRAFIJE…

Objavljeno: 05.8.2019. u 14:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Sinoć je u prepunom skladištu sitne soli u Solani Pag, u sklopu 21.PagArtFestivala, održan koncert Lovre Pogorelića. Posjetitelji su uživali u izvedbama na klaviru maestra Pogorelića u vrlo neobičnom i akustičnom ambijentu. Koncert je po prvi puta održan u skladištu soli Solane Pag koji se pokazao kao izvanredna lokacija a scenografiju je predstavljala paška sol.

Na programu su bila djela A. N. Skrjabina:

- 24 Preludija/24 Preludes, Op. 11

- Fantazija u h-molu/Fantasy in H minor, Op. 28

- Poema/Poem, Op. 41

- Peta sonata za klavir/Piano Sonata No. 5, Op. 53

“Pri organizaciji festivala svake godine se trudimo pronaći neki novi prostor, uvijek pronaći nešto novo. Naš novi tehnički direktor Alan Crljenko je predložio održavanje koncerta u skladištu soli i to je sjajna ideja. Svirati u takvom prostoru, uz uskladištenu sol, je doista nešto posebno, to će biti pravi paški događaj. Skladište soli je velik i akustičan prostor, klavir će se lako prenijeti, a neće biti problema ni s postavljanjem rasvjete niti s bilo kojim drugim organizacijskim poslovima. Drago mi je što ću održati koncert u tom prostoru, a mislim kako će općenito taj ambijent biti zanimljiv za publiku, jer je to ipak nešto drugačije, vrlo malo je onih koji su bili u tom velikom skladištu, malo je onih koji su to imali prigodu vidjeti, a ovo je prvi puta da se na takvom mjestu događa koncert. I meni je drago što ću održati koncert u tom, po mnogo čemu posebnom prostoru” – izjavio je za Radio Pag prije koncerta maestro Lovro Pogorelić, umjetnički direktor PagArtFestivala.

Sljedeće na programu 21. PagAtFestivala je koncert Srdjana Bulata, gitara & Biljane Kovač, kontraalt (Crna Gora/Hrvatska) koji će se održati 6. Kolovoza 2019. u Starom gradu u Pagu u 21h.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program