ODLAZE TURISTI Od danas nove gužve na cestama, ali prema unutrašnjosti

Objavljeno: 16.8.2019. u 08:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Uobičajene turističke gužve vikendom, očekuju nas od danas do ponedjeljka, 19. kolovoza, javlja HAK, i to uglavnom u smjeru unutrašnjosti, odnosno graničnih prijelaza sa Slovenijom na izlasku iz zemlje te sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom na ulasku u zemlju. Trajekti i katamarani plove prema ljetnom plovidbenom redu. U većini pristaništa i luka očekuje se gust promet uz čekanja, po potrebi uvodit će se dodatne linije.

Subota, 17. kolovoza i nedjelja, 18. kolovoza bit će u znaku gustog prometa ponajviše u smjeru unutrašnjosti, te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najveće gužve očekuju nas:

• na A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Zagreb-Bosiljevo II, s čekanjima na Lučkom i Demerju na prema Zagrebu;

• na A2 Zagreb-Macelj s povremenim zaustavljanjima pred tunelom Frukov Krč u smjeru Maclja;

• na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji;

• na A7 Rupa-Diračje prema graničnim prijelazima Rupa i Pasjak;

• na Krčkom mostu;

• na Jadranskoj magistrali na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, na dionici Split-Omiš-Makarska;

• na gotovo svim graničnim prijelazima uz moguća višesatna čekanja na Bajakovu, Tovarniku, Staroj Gradiški, Slavonskom Brodu, Maljevcu, Karasovićima, Metkoviću…

Tijekom subote, zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policijski službenici regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje. Ondje će se, tijekom vršnih opterećenja, cestarina moći platiti i gotovinom, dok se ostalim danima smije plaćati samo kreditnim i debitnim karticama, odnosno ENC uređajima.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program