Grabar-Kitarović: Slučaj kod Knina komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće

Objavljeno: 23.8.2019. u 15:16
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je u petak kako osuđuje svako nasilje dodavši međutim kako će incident kod Knina komentirati kada dobije detaljno policijsko izviješće.

“Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentirati kada dobijem detaljno policijsko izviješće”, kratko je novinarima izjavila Grabar Kitarović nakon ispraćaja posmrtnih ostataka ekshumiranih osoba na području Gračana, ubijenih krajem Drugog svjetskog rata..

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako je policija poduzela sve potrebne radnje te već uhitila neke ljude.

“Potpuno je jasno da je policija poduzela potrebne radnje i uhitila već neke ljude. Napad jasno osuđuje državni vrh, i naša je poruka nadležnim institucijama da očekujemo da pronađu počinitelje i da se sudskim postupkom kazne kako bi poslali poruku i drugima”, izjavio je predsjednik Sabora.

Dodao je kako su trendovi pokazali da u Europi pa i u Hrvatskoj radikalni desni ili lijevi elementi imaju i političku snagu.

“Međutim dominantno ozračje u hrvatskom društvu vrlo jasno osuđuje nasilje i promoviraju toleranciju, mir, suradnju i međusobno uvažavanje”, naglasio je Jandroković.

Dodao je kako prvenstveno mlađe generacije treba “učiti da i mir i sloboda i demokracija nije nešto što dolazi samo po sebi već da se to gradi i prenosi na ljude koji dolaze”.

“Šalju se vrlo jasne poruke i na tome treba ustrajati, a eliminirati sve one koji promoviraju ekstremizam, bilo lijevi ili desni”, ustvrdio je Jandroković.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Predsjednik Sabora novinarima je komentirao i navode portala Index.hr koji tvrdi kako bivši ministar uprave Lovro Kuščević u svojoj vili koju iznajmljuje, iznad kamina uz poprsje Franje Tuđmana ima i fotografiju poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića.

“Neshvatljivo mi je da bilo tko u Hrvatskoj ima sliku Ante Pavelića u svojoj kući. Kolega Kuščević to je demantirao, ja ne znam što je istina, a mogu reći da mi je to neprihvatljivo, i da nije normalno da netko bilo gdje u Hrvatskoj pa čak i privatno ima sliku Ante Pavelića”, kazao je Jandroković.

Predsjednik Sabora osvrnuo se i na izjavu Davora Ive Stiera koji je poručio kako “ne može kritizirati predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru”.

“HDZ je izrazila čvrstu i jednoglasnu potporu Grabar Kitarović u utrci za predsjednicu, kolega Stier je isto tako jasno kazao da podržava našu kandidatkinju i od njega očekujem da će revno raditi da Kolinda pobijedi na izborima”, zaključio je Jandroković.

Ministra branitelja Tomu Medveda novinari su pitali ima li pomaka u suradnji sa Srbijom oko nestalih, zarobljenih i ubijenih Hrvata u Domovinskom ratu.

“Mi konkretno radimo na širem području Vukovara i Trpinje, ono što želim naglasiti da je stupanjem na snagu Zakona o nestalim osobama imamo izrazito kvalitetnu suradnju unutar Republike Hrvatske, ne mogu i nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije, a koja se najvećoj mjeri odnosi na dostavu dokumentacije gdje su sekundarne grobnice nakon počinjenih zločina i gdje su posmrtni ostaci žrtava”, poručio je Medved.

Naglasio je i kako Srbija posjeduje u svojim arhivima zapisnike koji bi hrvatskoj strani mogli puno pomoći te traže njihovo dostavljanje.

Podsjetimo, u Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Grabar-Kitarović: Slučaj kod Knina komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

4 komentara za “Grabar-Kitarović: Slučaj kod Knina komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće”

 1. Hahahaha
  Koja komedija, majketimile :P

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 2. Ovo je do sada najpametnija izjava u predsjedničkom mandatu KGK. Ozbiljno.

  Nitko ne zna tko su počinitelji, iz kojih motiva… Kad dođu prave informacije onda se može osuditi. U svakom slučaju svaki oblik nasilja je za osudu.

  Za sada čujemo samo jednu stranu.
  Nisam fan KGK ali ovaj put je u pravu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Neka komentira napokon zašto Goran Opačić krvnik Škabrnje mirno živi u Beogradu
  Lako ćemo za šaketanje i ozljede
  Uhićeni već
  A klempo Opačić krvnik Škabrnje?
  J vam ajku izdajničku

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. VUKOVAR NIKADA “bykobap”!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program